Siri Haugan Holden blir daglig leder for Balansekunst

Foto: Mona Melanie Lindseth

Balansekunst har i ti år jobbet for likestilling og mangfold i kulturbransjen. Nå får foreningen sin første daglige leder. 

Etter tre år som foreningens prosjektkoordinator på deltid trer Siri Haugan Holden (28) nå inn i rollen som daglig leder.

– Balansekunst har hele tiden vært et hjerteprosjekt for meg, og det har vært spennende å få være med på de siste årenes utvikling. Vi har gått fra 30 til over 70 medlemsorganisasjoner, og representerer nå et bredt kunst- og kulturfelt. Jeg er takknemlig for tilliten og muligheten til å kunne dedikere meg til Balansekunsts normkritiske arbeid for et likestilt og mangfoldig kulturliv på heltid, sier Holden.

Holden har en mastergrad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo, og har de siste tre årene også vært kommunikasjonsrådgiver for Naturvernforbundet og Norske kulturhus, og ledet Natur og Ungdoms Russlandssamarbeid.

 – Siri har vært med på å bygge opp Balansekunst til den ressursen og det nettverket vi er i dag, sier styreleder i Balansekunst, Guro Kleveland. – Vi er utrolig glade for å kunne ha med hennes solide kompetanse, glødende engasjement og vidtfavnende kunnskap videre som leder av foreningen. Styret ser fram til å jobbe for et likestilt og mangfoldig kulturliv sammen med Siri, medlemmene våre og andre aktører i kunst- og kulturlivet.  

Balansekunst fikk tildelt 1,5 millioner kroner over årets statsbudsjett til arbeidet for et mer likestilt og mangfoldig kunst- og kulturliv.

– Kulturlivet og sivilsamfunnet er viktige arenaer for å få til bedre hverdagsintegrering og legge til rette for fellesskap basert på mangfold, likestilling, ytringsfrihet og toleranse, sa kulturminister Trine Skei Grande (V) i en pressemelding den gang.

Om Balansekunst:
Balansekunst er en landsomfattende sammenslutning av organisasjoner, virksomheter og aktører fra et bredt kunst- og kulturliv som jobber aktivt for et likestilt og mangfoldig kulturliv. Startet som prosjekt og nettverk i 2009. Stiftet som forening i 2016. Per mars 2019 har foreningen 74 medlemmer. Balansekunst jobber med tiltak for økt likestilling og mangfold i kulturlivet, kunnskaps- og holdningsskapende arbeid for å sikre trygge arbeidsforhold for både fast ansatte og frilansere, og utvikling av verktøy alle aktører på kulturfeltet kan benytte seg av i sitt arbeid for likestilling og mangfold, mot trakassering og diskriminering.

Les mer om noen av Balansekunsts ressurser her:

Kontakt:
Guro Kleveland, styreleder i Balansekunst
995 90 130, guroklev@gmail.com                               

Forrige
Forrige

Årsmøte 2019

Neste
Neste

Innspill til scenekunststrategien