Balansemerket til avdeling for kulturproduksjon ved Kimen kulturhus

Balansemerket er Balansekunsts merkeordning mot seksuell trakassering i kulturlivet. Gjennom ordningen tilbyr Balansekunst kursing, veiledning og verktøy for å bistå kunst- og kulturvirksomheter i arbeidet for et trygt og inkluderende arbeidsmiljø. Nå har avdeling for kulturproduksjon ved Kimen kulturhus oppnådd merket. 

Lene Fjellstad smilende med en hjerteformet ballong, og bildet til høyre viser Kimen kulturhus, et stort bygg med mye glass og et moderne uttrykk, samt store grøntområder foran inngangen.

Kimen kulturhus i Stjørdal huser blant annet bibliotek, galleri, kinosaler, scener, ungdomsklubb, samt ei kirke. Avdeling for kulturproduksjon programmerer og arrangerer et bredt spekter av kulturopplevelser, konserter, teater- og danseforestillinger, musikal, revy og standup – med mer.  

Med et høyt tempo av arrangementer og aktiviteter, og mange besøkende, er det viktig med gode retningslinjer og rutiner for å sikre et trygt miljø. I arbeidet mot Balansemerket har avdelingen kartlagt risikofaktorer for uønsket atferd, og utviklet konkrete retningslinjer, rutiner og tiltak for å møte og minimere risiko. Artister, kunstnere og andre frilansere som gjør avtaler med Kimen vil gjøres kjent med Kimens tydelige standpunkt mot seksuell trakassering og diskriminering. Konkrete retningslinjer og kontakter for varsling legges som vedlegg i kontraktene. Avdelingen vil også gjøre grep for å skape tryggere backstage-områder, ved å begrense tilgangen på alkohol og begrense tilgang til backstageområdet til en time etter arrangementslutt. For å sikre trygge konsertopplevelser for publikum vil avdelingen vurdere behovet for økt vakthold ved større ståkonserter.

– Vi har opplevd kurset og arbeidet med retningslinjene i etterkant som svært nyttig. Det var fint å sitte sammen med kolleger og diskutere opplevelser og grenser. Med et felles kurs i bunn har vi fått begrep og knagger å henge ting på. Vi jobber i en utsatt bransje, men har heldigvis ikke hatt noen alvorlige episoder siden kulturhuset åpnet for fem år siden. Og med Balansemerket har vi verktøy for å jobbe for at det skal være slik i fremtiden også, sier markedsansvarlig Lene Fjellstad ved Kimen kulturhus.

Tematikken vil løftes frem i medarbeidersamtaler og på innføringskurs for nye kulturverter på Kimen. Avdelingen vil også oppfordre flere deler av kulturhuset til å delta i merkeordningen, og Balansekunst er allerede i dialog med andre avdelinger. 

Vi gleder oss til videre samarbeid med Kimen kulturhus, og gratulerer avdeling for kulturproduksjon med oppnådd merke!

Forrige
Forrige

111 medlemmer!

Neste
Neste

Gratulerer med Balansemerket MØST, Brak, RYK og Nordnorsk Jazzsenter!