Døråpneren

I samarbeid med Endringsagentene i Music Norway har Balansekunst laget Døråpneren – en veileder for flerkulturelt mangfold i musikkbransjen. 

I den digitale veilederen har vi samlet definisjoner, perspektiver, tips og tiltak for å skape en mer inkluderende og mangfoldig musikkbransje. Tiltakene som foreslås i veilederen retter seg mot arbeid for flerkulturelt og synlig etnisk mangfold, da Endringsagentene baserer rådene på sine egne erfaringer. Mange av tiltakene er likevel overførbare til alle former for mangfold.

 
 

For meg var det viktig å ikke tilby noen “quick fix”, men å jobbe ut en veileder som respekterer arbeidet som trengs å gjøres for en mer inkluderende musikkbransje — Roza Taslimi.

 

Roza Taslimi som hviler haka på hånden og ser og ser inn i kamera.

 

– Jeg har et håp med denne veilederen at flere kan se seg selv som en mulig “døråpner”. Det unike med denne veilederen er at det er en kombinasjon av erfaringer fra Endringsagentene, knyttet opp mot kunnskapen til Balansekunst. Med denne veilederen håper vi å gi musikkbransjen fornyet motivasjon til å jobbe bedre med mangfold, legger prosjekleder i Balansekunst, Victoria Øverby Steinland til, sier koordinator for Endringsagentene, Roza Taslimi.

Sett mål, ikke vær redd for å snakke om moderat kvotering, mangfold i alle ledd, vær en alliert, sjekk dine privilegier. Dette er eksempler på hva veilederen tar for seg. Veilederen inkluderer definisjoner av begreper som flerkultur, mangfold, og representasjon. Vet du hva fargevasking betyr? Ta en titt i veilederen!

I panelet satt Yunus Daar, Samsaya Sharma, Roza Aghili Taslimi og Victoria Øverby Steinland, med Einar Idsøe Eidsvåg som moderator.

Gasta Design

Vi skaper lønnsame nettsider basert på Squarespace, og utviklar gjerne din visuelle identitet eller hjelper deg med digital markedsføring.

Forrige
Forrige

Balansepotten 2021 – Ti prosjekter fikk tilskudd

Neste
Neste

Skeivt kulturår 2022: – Skal du være med på festen, må du bli med på kampen!