Bli kjent med ARP

Hva innebærer egentlig arbeidsgivers plikt til å fremme likestilling og hindre diskriminering? Nå tilbyr Balansekunst kurs i aktivitets- og redegjørelsesplikten.

Alle arbeidsgivere i Norge har plikt til å fremme likestilling og søke å hindre diskriminering, trakassering og kjønnsbasert vold. Aktivitets- og redegjørelsesplikten (ARP) stiller krav om at alle virksomheter skal jobbe for likestilt praksis og være oppmerksom på følgende diskrimineringsgrunnlag: 

kjønn, graviditet, permisjon ved fødsel eller adopsjon, omsorgsoppgaver, etnisitet, religion, livssyn, funksjonsnedsettelse, seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk.

Som arbeidsgiver skal man også være obs på hvordan kombinasjoner av ulike grunnlag kan skape risiko for sammensatt diskriminering. Arbeidet skal blant annet omfatte områdene rekruttering, lønns- og arbeidsvilkår, forfremmelse, utviklingsmuligheter, tilrettelegging og mulighet for å kombinere arbeid og familieliv.

Kurs for kulturlivet

Er du arbeidsgiver og klør deg i hodet mens du leser dette? Balansekunst tilbyr kurs. Vi har finlest lovdata og lovens forarbeider, slik at du kan slippe. Vi gir en innføring i hva plikten innebærer, og vi gir tips til tiltak og sjekklister som skal bidra til likestilt praksis i virksomheten.

Målet er at deltakere skal sitte igjen med nye verktøy og fornyet motivasjon til å jobbe for likestilling i sin kulturvirksomhet. 

Frem til det blir mulig å møtes i grupper igjen, gjennomfører vi digitale kurs over videomøte. Ved hjelp av skjermdeling og breakout rooms kan vi variere mellom foredrag og refleksjons- og diskusjonsoppgaver i grupper. 

Ta kontakt med victoria@balansekunstprosjektet.no, for å avtale kurs. For medlemmer i Balansekunst er kursing kostnadsfritt. 

Illustrasjoner av Sunniva Krogseth.

Forrige
Forrige

Vil du jobbe med likestilling og mangfold i kulturlivet?

Neste
Neste

Høringsinnspill til Kulturdepartementet og Norsk Filminstitutt