Balansekunst kommer til Bodø!

Denne våren mottok Balansekunst gladnyheten om at regjeringen ville øke foreningens tilskudd over revidert nasjonalbudsjett 2023.

Tilskuddet på én million skal gå til å styrke Balansekunsts arbeid i Nord-Norge, med særlig tilstedeværelse i Bodø og Nordland fylke i forbindelse med Bodø2024.

Portrett av Joakim Aadland, som smiler og ser inn i kamera.

Foto: @Janelool

Bodø blir Europeisk kulturhovedstad i 2024

Balansekunst er en medlemsforening bestående av over 150 kunst- og kulturvirksomheter i Norge. Når foreningen nå kommer til Bodø er det med et ønske om å bidra til markeringen av byen som Europeisk kulturhovedstad i 2024

— Nå jobber vi med å få på plass en prosjektkoordinator i Bodø som har kjennskap til kunst- og kulturlivet i regionen. Vedkommende vil bli vår nøkkelperson i miljøet, og være essensiell for vår etablering i Bodø, sier daglig leder Joakim Aadland.

Se stillingsutlysningen her.

Foreningen arbeider både politisk og praktisk med likestilling og mangfold, og tilbyr gratis kurs og rådgivning til sine medlemmer.

— Vår oppgave er å støtte kunst- og kulturlivet og gi dem verktøy til å lykkes med sitt likestillings- og mangfoldsarbeid. Det innebærer alt fra kurs om forebygging av diskriminering og seksuell trakassering, til samarbeid om å utarbeide rutiner og retningslinjer for å sikre utøvere, ansatte og publikum en trygg opplevelse.

Gratis kurs og arrangementer under Bodø2024

Som et resultat av det økte tilskuddet kan Balansekunst nå tilby disse kursene gratis for alle kunst- og kulturvirksomheter som skal arrangere aktiviteter under Bodø2024.

— Vanligvis er det kun medlemmene våre som får disse kursene gratis, men nå har regjeringen tatt regningen for kunst- og kulturlivet tilknyttet Bodø2024. Det er vi veldig glade for, og håper at de vil ta imot tilbudet!

Det er ikke bare kursing Balansekunst vil stille med når byen skal være Europeisk kulturhovedstad i 2024. Foreningen vil også arrangere egne arrangementer for å sette likestilling og mangfoldsarbeid på toppen av agendaen.

— I den kommende tiden vil vi arrangere åpne møter, debatter og samtaler for å løfte frem dette arbeidet. For oss er det viktig at vi gjør det sammen med kunst- og kulturlivet i regionen, da det er de selv som vet best hvor skoen trykker. Vi håper derfor at bransjen ønsker å jobbe sammen med oss og at vi kan samarbeide om å sette mangfold- og likestillingsutfordringer i kunst og kultur på dagsordenen. 

Forrige
Forrige

Pstereo oppnår Balansemerket: – Vi har et ansvar og en mulighet til å påvirke

Neste
Neste

Vil du bidra til et tryggere og mer likestilt kulturliv i Nord-Norge?