Nye medlemmer i Balansekunst-styret

Balansekunststyret 2021–2022: F.v. Thomas Walle, Rhiannon Edwards, Thomas Prestø, Ihra Lill Scharning, Amina Sahan, Merete Moum Lo, Miranda Moen, Ida Margreta Halvorsen og Carl Martin Faurby.

Synstolkning: Ni portretter av styremedlemmene.

Nylig ble Balansekunsts sjette årsmøte gjennomført med valg av to nye stjerneskudd til styret. 

20. mai avholdt Balansekunst digitalt årsmøte, som valgte inn ett nytt medlem og varamedlem til sentralstyret. Organisasjonen har opplevd stor medlemsvekst det siste året, og ser frem til utviklingen videre. 

Blant de nyvalgte er påtroppende varamedlem Carl Martin Faurby som er kurator, formidler, redaktør, skribent og ansvarlig for formidling og programvirksomheten ved Kunsthall Trondheim, hvor han også fungerte som direktør fra februar til september 2019. I fjor kuraterte Faurby utstillingen LIFT EVERY VOICE sammen med Michelle Tisdel om anti-rasisme-demonstrasjonene i Oslo 5. juni 2020. Faurby er opprinnelig fra Danmark og har en master i Moderne Kultur og Kulturformidling. Han er styremedlem i DansiT – Dansekunst i Trondheim og Midt-Norge, leder for Trondheim kommunes atelierutvalg og sitter i Reiselivsutvalget for Næringsforeningen i Trondheimsregionen. 

– Kulturen er fellesskapets speilbilde. Der kan vi forestille oss andre og bedre måter å leve sammen på og bygge opp fellesskap i våre tankers bilde. Det betyr at det også skal være et trygt, demokratisk og rettferdig sted å jobbe uavhengig av bakgrunn, legning og kjønn, sier Faurby.

Faurby er opptatt av å skape mer mangfold i kulturlivet gjennom kunstprosjekter med minoritetsperspektiver og publikumsbygging. Han legger til at han ser frem til jobben i Balansekunst sitt styre, og mener det er en aktiv drivkraft for å skape et bedre, mer bærekraftig og rettferdig kulturliv. 

Balansekunst har også gleden av å få med Merete Moum Lo på laget som påtroppende styremedlem. Hun er daglig leder for musikkfestivalen Pstereo og gründer og styreleder for barnefestivalen Juba Juba. Moum Lo har jobbet med festivaler og arrangement i en årrekke og vært med på å bygge opp Byscenen, Juba Juba, Pstereo, Festningen og Livesentralen i Trondheim. I tillegg til nyvalgt styremedlem i Balansekunst, er Merete også styremedlem i Norske konsertarrangører. 

– Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med organisasjonen Balansekunst og vil bidra med min kompetanse innen drift og utvikling. Balansekunsts innsats for et mer rettferdig og balansert kunst- og kulturliv, er viktig arbeid som jeg ser fram til å ta del i som styremedlem. Samtidig vil jeg benytte muligheten til å tilegne meg mer kunnskap om hvordan bransjen vår kan utvikle seg videre og trolig få med meg noen gode verktøy på veien.


Leders ambisjoner

Etter et innholdsrikt år i 2020 med 25 nye medlemsorganisasjoner og 15 nye støttemedlemmer fortsetter styreleder Thomas Walle i rollen med store ambisjoner. Walle er avdelingsdirektør ved Musea i Sogn og Fjordane. Han har sittet i styret for Balansekunst siden 2017, som styreleder siden 2020. Thomas er utdannet sosialantropolog og har i tillegg undervist i kjønnsstudier, flerkulturell forståelse og inkludering i kulturlivet. Thomas er styremedlem i Reform – Ressurssenter for menn og sitter i styringsgruppa for BALANSE-programmet i Norges Forskningsråd. Thomas var medlem av det regjeringsoppnevnte Likestillingsutvalget, som leverte to offentlige utredninger om likestillingspolitikk (2011 og 2012).

– Jeg har vært så heldig å få være med Balansekunst i en periode preget av vekst, konsolidering og økende anerkjennelse for den viktige jobben vi gjør for et kulturliv som sikrer deltakelse for alle på like vilkår. Balansekunst har i løpet av disse årene bygget opp en administrasjon preget av kunnskap, profesjonalitet og engasjement. Vi har nylig fått flere medlemmer fra nye grener av kulturlivet, og i tiden framover skal vi tydeliggjøre de særlige utfordringene som finnes i de ulike delene av kulturlivet samtidig som vi løfter fram Balansekunsts målsetninger. Vi skal fortsette å utvikle verktøy, kurs og tiltak som tilbyr konkrete løsninger på utfordringer knyttet til diskriminering, trakassering og utenforskap, samtidig som vi er en viktig og relevant aktør opp mot myndigheter og de som sitter på definisjonsmakten i kulturlivet, sier Walle.

Balansekunst gratulerer Ida Margreta Halvorsen med gjenvalg som varamedlem og takker avtroppende styremedlem Ådne Sekkelsten og avtroppende varamedlem Andreas Gilhuus for innsatsen og steget nærmere et mer mangfoldig og inkluderende kulturliv. 

Forrige
Forrige

Ny kommunikasjon- og arrangementsrådgiver

Neste
Neste

Steatornis mottar Balansemerket