Tilbake til alle arrangementer

Ordførerdebatt i Ås kulturhus ledet av Balansekunst

Follo Pride inviterer til ordførerdebatt i Ås kulturhus for å undersøke hvordan de ulike Follo kommunene jobber med LHBT+ i sin kommune. Balansekunst vil gi en innledning om kveldens tema og lede paneldebatten.

Om debatten

Hva gjør Follo-kommunene for å bedre livsvilkårene til personer som bryter med normer for kjønn- og seksualitet?

LHBT-politikk er viktig for å skape et inkluderende samfunn der alle kan leve fritt, trygt og med like muligheter. Det handler om å bekjempe diskriminering og sikre at alle mennesker kan leve gode og fullverdige liv. Både nasjonale og internasjonale helse- og levekårsundersøkelser viser at personer som bryter med normer for kjønn- og seksualitet har generelt dårligere levekår. Studier viser også at skeive som bor i bygder og på tettsteder har andre og gjerne større utfordringer enn personer som bor i større byer.

Skeive er en sammensatt gruppe, som består av mennesker med flere ulike minoritetsidentiteter. Forskjellige faktorer som kjønnsidentitet, seksualitet, etnisitet og fuksjonsvariasjoner gjør at skeive kan ha mange ulike behov og utfordringer. Ordet "interseksjonalitet" brukes gjerne for å beskrive de særegne utfordringene som kan oppstå på kryss av ulike identiteter.

I denne debatten vil vi belyse hvilke utfordringer skeive møter i Follo, og hva kommunene gjør for å imøtegå disse utfordringene. Debatten innledes med en introduksjon om interseksjonelle perspektiver, som er årets Pride-tema. Sentrale temaer som skal utforskes er:

  • I hvilken grad tar kommunene hensyn til mangfoldet av skeive som finnes når de utformer sin skeive politikk?

  • Hvordan kan kommunen identifisere og imøtekomme ulike behov hos den skeive befolkningen?

  • Hvordan kan kommunen sikre at for eksempel skeive asylsøkere, skeive pleietrengende eller skeive fattige i kommunene får gode liv?

Les mer om Follo Pride her.

Forrige
Forrige
14. september

Slutt på pekeleken! Hvordan fikse kjønnslikestilling i musikkbransjen?

Neste
Neste
21. september

BALANSEPRAT: Hvordan skal Stavanger bli en mangfoldig og likestilt kulturby?