Festivalsommeren domineres av menn

– Pinlig, mener leder av Balansekunst.

Foto: Mona Lindseth
Leder av Balansekunst, Siri Haugan Holden, mener norske kulturarrangører har en lang vei å gå når det kommer til kjønnsbalanse og mangfold.

Nye tall viser at norske festivaler skårer dårlig på likestilling. Leder for Balansekunst, Siri Haugan Holden, mener det er for dårlig. Nå deler hun sine beste tips for å øke kvinneandelen.

Det er få kvinnelige artister å se på norske festivaler i sommer, melder NRK.

Tall som Vårt land har samlet viser at bare 146 av 537 plasser på norske festivalplakater består av kvinnelige artister.

Dette er under en tredjedel.

– Pinlig

– Det er pinlig at det står så få kvinner på norske festivalscener i sommer, sier leder i Balansekunst, Siri Haugan Holden.

Balansekunst er et samarbeid mellom over 100 norske kunst- og kulturorganisasjoner, som jobber for et likestilt og mangfoldig kulturliv.

Haugan poengterer at det er festivaler og konsertarrangører som er flinke med kjønnsbalanse. Det er likevel en lang vei å gå, mener hun.

– Bak scenen ser bildet langt dystrere ut: En ny rapport fra Telemarksforskning og Kulturrom understreker hvor mannsdominert det scenetekniske feltet er: 93 prosent av respondentene var menn, sier Haugan.

Hun viser også til at selv om mange jobber systematisk med det bredere mangfoldsbegrepet, så er det stort rom for forbedring også her.

– Her har kulturfeltet som helhet kommet langt kortere enn vi skulle ønske.

Forrige
Forrige

Balansekunst har laget nettkurs i skeiv kunst- og kulturformidling

Neste
Neste

Nye styremedlemmer valgt til likestillingsprosjektet Balansekunst