Vil ha metoo-sertifisering

Kulturminister Trine Skei Grande (V) liker ideen om en metoo-sertifisering for kulturinstitusjoner.

– Ideen kommer fra Balansekunst. Det handler om å skolere ledelsen for kulturinstitusjoner, og sikre at ledelsen står fast på noen verdier, sier kulturminister Trine Skei Grande til Dagsavisen.

Foreningen Balansekunst jobber mot seksuell trakassering i kulturlivet og for likestilling. På kulturbudsjettet for 2019 fikk prosjektet Balansekunst statsstøtte for første gang, med 1.5 millioner kroner. Balansekunst består av 65 kunst- og kulturorganisasjoner, institusjoner og aktører i Kultur-Norge.

I søknaden om statsstøtte la Balansekunst i høst fram planene for «en merkeordning som synliggjør at aktører i kulturlivet har sluttet seg til et aktivt arbeid mot trakassering», heter det i søknaden. Balansekunst setter opp tre punkter som kulturaktører må oppfylle for å bli sertifisert:

  • Må ha retningslinjer og praksis mot trakassering

  • Må ha opplæring internt om risikofaktorer og oppfølging»

  • Må ha et system for kontinuerlig evaluering, og rutiner for oppfølging av arbeidet mot trakassering.

De tre punktene kvalifiserer til «sølvmerket». Et «gullmerke» gis til de som også setter i verk aktive tiltak for mangfold og likestilling.

– Dette skal være en sertifisering for aktivt arbeid mot trakassering, for likestilling og mangfold, sier Guro Kleveland, leder for Balansekunst.

Forrige
Forrige

Balansekunst på statsbudsjettet

Neste
Neste

Griegakademiet lokker jenter til jazzen