Nå kommer metoo-merket for kulturlivet

Balansekunst, som i år kom fast på statsbudsjettet, har utarbeidet en merkeordning for å forebygge seksuell trakassering i kulturlivet.

Balansemerket er utviklet på oppdrag fra Kulturdepartementet og i samarbeid med kulturfeltet for å hjelpe kulturaktører å få på plass rutiner og tiltak for å forebygge seksuell trakassering, skriver Dagsavisen.

– Dette vil hjelpe kulturinstitusjoner og arbeidsplasser med rutiner for forebygging og håndtering av seksuell trakassering sier daglig leder i foreningen Balansekunst, Siri Haugan Holden.

Balansekunst fikk i 2019 1,5 millioner prosjektmidler over statsbudsjettet og er nå fast inne på kulturbudsjettet med 2,3 millioner i 2020. Kultur- og likestillingsminister, Trine Skei Grande (V), deltar på lanseringen på Litteraturhuset i Oslo. Hun sier om merkeordningen:

– Balansekunst har gjort, og gjør en viktig innsats for å vise oss omfanget av seksuell trakassering i kulturlivet. Den nye merkeordningen fra Balansekunst vil styrke den gode jobben de gjør. Merkeordningen kan være med på å ruste organisasjoner som deltar i ordningen til å forebygge tilstrekkelig mot seksuell trakassering. Det er bra for alle parter. I tillegg er jeg sikker på at organisasjoner som viser at de tar likestilling og seksuell trakassering på alvor, er attraktive arbeidsgivere.

– Som følge av metoo-bevegelsen fikk foreningen Balansekunst en rekke nye medlemmer i 2018. Det viser at arbeidet vi gjør er viktig. Det er etterspørsel etter tiltak mot seksuell trakassering i kulturfeltet, sier styreleder i Balansekunst Guro Kleveland.

Forrige
Forrige

Balansekunst lanserer merkeordning mot seksuell trakassering i kulturlivet

Neste
Neste

Musikermenn drar ifra