Skeivt kulturår 2022 – finn samarbeidspartnere!

Design: Metric. Synstolkning: Skeivt kulturårs logo. Til venstre er en illustrasjon av en knyttet og hevet neve. Neven har et enkelt datategnet preg. Fingrene, neglene og de ulike delene av neven er farget lilla, blått, gult, grønt og rødt, som gir assosiasjoner til regnbueflagget. Til høyre for neven er ordene Skeivt og kulturår og årstallet 2022 skrevet i enkel sort skrift, og plassert over hverandre. Bakgrunnen er hvit.

I 2022 er det 50 år siden sex mellom menn ble avkriminalisert i Norge, da Straffelovens paragraf 213 ble opphevet. For å markere dette har Skeivt arkiv, Nasjonalmuseet og Nasjonalbiblioteket tatt initiativ til feiringen Skeivt kulturår. Små og store aktører over hele landet inviteres til å dokumentere, formidle og diskutere skeiv kunst, kultur og historie.

JM Norway og Balansekunst samler en oversikt over aktører som kunne tenke seg å samarbeide med andre om aktiviteter i forbindelse med Skeivt kulturår. Her finnes skeive kunstnere i alle kunstformer, skeive kompetansemiljøer, etablerte skeive kunstprosjekter og initiativer, og andre med kunnskap om kjønns- og seksualitetsmangfold, kunst og kultur – og alle andre kulturaktører som ønsker innspill, innhold, produksjoner og/eller samarbeid. For å melde din interesse og bli del av lista, registrer deg her.

Kategorier: Teater og scenekunst, musikk, dans, billedkunst, film, litteratur, mote, arkitektur, barn og unge, dataspill, bibliotek, drag, festival, journalistikk, podcast, museum.

Oslo Pride

Oslo Pride er Norges største og viktigste feiring av skeiv kjærlighet og mangfold. Hundrevis av frivillige ildsjeler går sammen om å arrangere en tidagers festival hvor alle får være akkurat den man er. Hele festivalen planlegges og driftes av frivillige, med rundt 80 helårsfrivillige og 300 frivillige under selve festivalen. Festivalen eies og arrangeres av FRI Oslo og Akershus, og er for alle som bryter med normene for kjønn og seksualitet. I tillegg til henvendelser for veiledning om skeive perspektiver og samarbeid kan Oslo Pride kontaktes for veiledning om arrangement, frivilliginvolvering, og internasjonalt samarbeid.

Kontaktes på: kommunikasjon@oslopride.no

Kategorier: Teater, scenekunst, musikk, dans, billedkunst, film, litteratur, mote, barn og unge, festival og bevegelse.

MOSS PRIDE

Kategorier: Musikk, billedkunst, barn og unge, jobber ikke med kunst og kultur.

Beskrivelse av aktør/prosjekt: Moss Pride-festivalen er en nyoppstartet årlig festival i Moss. Festivalen har fokus på miljø, inkludering og kunst-/kulturaktiviteter.

Kontaktes om: Spørsmål og veiledning om skeive perspektiver, Potensielle samarbeid

Kontaktes på: cfsnart@outlook.com

MELK

MELK er et skeivt kulturtidsskrift, forlag og kulturarrangør - med det formål å belyse, synliggjøre og formidle skeiv kulturhistorie i Norge, med særskilt fokus på perspektiver som er marginalisert innenfor LHBTiQ-historie. Majoriteten av de som jobber med og for MELK i alle ledd er skeive. Nettverket vårt omfatter bredden av skeiv kunst- og kultur i Oslo, etter å ha jobbet med de fleste små og store aktører på feltet de siste 5+ årene. Vi vektlegger ofte møtet mellom "høykultur" og "subkultur", samt "det etablerte" og "uetablerte", i mange av våre produksjoner og arbeider. Se mer på: www.melkmag.com www.tidsskriftetmelk.com.

Kontaktes på: kontakt@melkmag.com

Kategorier: Teater, scenekunst, musikk, dans, billedkunst, film, litteratur, arkitektur, barn og unge. Vi har bred kompetanse og nettverk, selv om hovedgeskjeften vår er litteraturproduksjon og kulturarrangementer.

Pride Art

Pride Art, tidligere Skeive Kunstnere, er en frittstående, nasjonal medlemsorganisasjon som formidler skeiv kunst og kultur i bred forstand. Vårt nettverk består av 450 skeive kunstnere, kuratorer og artister fra hele landet. Pride Art representerer en av verdens lengste, sammenhengende tradisjoner for formidling av skeiv kunst med årlige kollektivutstillinger hovedsakelig under festivalen Oslo Pride med røtter tilbake til Natt&Dag-utstillingen i 1985. Pride art samarbeider med et bredt spekter av skeive rettighetsorganisasjoner, kulturgrupper og andre støttespillere. Organisasjonens øverste formål er å bidra til økt forståelse for skeive menneskers liv og virkelighet og stimulere til holdningsendring gjennom åpenhet og det sterke verktøyet kunst utgjør i kampen mot diskriminering og fordommer. Gjennom sitt arbeid utvider Pride Art ytringsrommet ved å løfte frem underrepresenterte stemmer og samle et bredt nettverk av skeive kunstnere fra hele landet som favner på tvers av generasjoner, gruppetilhørighet og kunstneriske disipliner. Pride Art anerkjenner og inkluderer amatører, nybegynnere og profesjonelle på samme grunnlag. Slik posisjonerer Pride Art seg som en motvekt til tradisjonell vekting av kunstverks og kunstneres verdi og anseelse uti fra akademiske bakgrunn og sosial status.

Kontaktes på: post@prideart.no

Kategorier: Teater, scenekunst, musikk, dans, billedkunst, litteratur, barn og unge.

Vertebrae Entertainment AS

Vertebrae Entertainment AS er en duo bestående av to skeive spillutviklere: programmør, forfatter og homofil mann Åge Markus Schultz og spillgrafiker, illustratør og transmann Hauk Seim Flåøien. Vi produserer små spill og mobilspill, ofte med skeivt perspektiv.

Kontaktes på: vertebrae.ent@gmail.com

Kategorier: Dataspill.

Haus of Friele

Vi er en Bergensbasert draggruppe som består av artister med et bredt spekter av uttrykksformer og kjønnsuttrykk. Vi har gjort flere dragshows på ulike plattformer rundt i Bergen tidligere, fra Fincken til digitalt åpningsshow på Bergen Pride. Alle utøverne har ulike kompetansefelt i tillegg til drag, både gjennom aktivisme, organisasjonsarbeid, eller generell utdannelse. Stiller veldig gjerne opp til eventer der det ønskes dragopptreden eller perspektiver fra dragmiljøet!

Kontaktes på: hausoffriele@gmail.com

Kategorier: Teater, scenekunst, musikk, dans, mote, drag.

213 podkasten

Podkast om alt mellom regnbuens farger drevet av et lesbisk par.

Kontaktes på: 213podkasten@gmail.com

Kategorier: Podkast, kommunikasjon.

Skeive Stemmer

Norges første skeive operakompani med, av og for skeive. En arena som skaper arbeid for- og rom til utvikling av skeive talenter og historier. Skeive publikummere og kunstnere har lenge vært en del av operasamfunnet og vi ønsker dermed å møte behovet denne målgruppen har for også å se sine egne historier fortalt i dette formatet. Samtidig ønsker vi å bidra til økt dialog og forståelse i samfunnet forøvrig ved å diversifisere fortellingene som blir presentert. Operakompaniet består av tre nyutdannede operasangere som har sin akademiske bakgrunn fra NMH, Barratt Due og avdeling Opera ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Kontaktes på: skeivestemmer@gmail.com

Kategorier: Teater, scenekunst, musikk.

Miniøya

Miniøya er Norges største barnefestival og ønsker å markere Skeivt kulturår 2022. Miniøya kan kontaktes for potensielle samarbeid.

Kontaktes på: laila@minioya.no

Kategorier: Teater, scenekunst, musikk, dans, billedkunst, litteratur, barn og unge.

FRI Oslo og Viken

FRI Oslo og Viken er det største fylkeslaget i FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold. Vi gjør alt vi kan for at alle som bryter med samfunnets normer for kjønn og seksualitet – lesbiske, homofile, bifile, trans, inter- og queerpersoners liv – i Oslo og Viken skal kunne leve best mulig.

Kontaktes på: hei@friosloviken.no

Kategorier: En del av vår organisasjons oppdrag er å fremme skeiv kunst og kultur.

Mortified Oslo

Mortified er et historiefortellingsprosjekt der voksne mennesker deler sitt merkelige og pinlige barndomsmateriale foran publikum fra en scene. Vi har tidligere vært en del av programmet under Pride i Oslo og på Trænafestivalen for å løfte fram skeive historier og perspektiver. Under fjorårets digitale pride var vi med på en workshop hvor vi veiledet deltakerne i hvordan de best skulle formidle sine historier digitalt under festivalen. Bidrar gjerne på arrangementsfronten eller formidlingsworkshop/-veiledning. Mortified kan kontaktes for potensielle samarbeid.

Kontaktes på: emmyhn@gmail.com / pernille.ostli@gmail.com

Kategorier: Teater, scenekunst.

Garmeres

Garmeres - Norsk Seksjon er en organisasjon av og for skeive samer på tvers av landegrensene. Vi jobber for skeive samers rettigheter, muligheter og synlighet i hele Sápmi. Vi organiserer Sápmi Pride, og bidrar for øvrig i ulike deler av offentligheten med skeive samers kunnskap og perspektiver. Vi inngår gjerne i samarbeid med aktører i forbindelse med Skeivt Kulturår.

Kontaktes på: garmeres@gmail.com

Kategorier: Jobber ikke med kunst og kultur, festivaler.

Ergi

Ergi er en skeiv, skandinavisk kunstplattform grunnlagt for å løfte nye perspektiv, skape nye møter, samtaler og idéutveksling. Gjennom en sammensmelting av kunstneriske praksiser og virkemidler fra nettsamfunn, aktivisme og memekultur skaper Ergi rom hvor unge kunstnere og stemmer står fritt til å adressere ‘skeivhet’. Ergi gir unge kunstnere en plattform hvor de kan produsere verk som manifesterer deres praksis som unge kunstnere, satt i forhold til dagens kunstpolitiske og normativ diskurs. Med ønske om å sette ytterligere fokus på interskandinaviske skeive miljø, vil Ergi gjennom kunst og lek åpne for et mangfold av skeive perspektiver – uten at kunstnerne eller verkene reduseres til å representerer en gruppe, identitet eller bredere historie. Plattformen er drevet av en skandinavisk prosjektgruppe som drifter det digitale visningsrommet Ergi.xyz. Her inviteres unge kunstnere til å skape soloprosjekt, så vel som å delta i større gruppeprosjekt. Nettside: https://ergi.xyz/.

Kontaktes på: kontakt@ergi.xyz

Kategorier: Teater, scenekunst, musikk, dans, billedkunst, film, litteratur, arkitektur, mote. Vi jobber på tvers av feltene.

Teater Innlandet

Teater Innlandet kan kontaktes om potensielle samarbeid.

Kontaktes på: jorgen@teaterinnlandet.no

Kategorier: Teater, scenekunst, dans.

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

I 2022 lanserer KODE et spesialprogram som skal utforske og formidle mangfoldet av skeive perspektiver i norsk kunst, med både et historisk og et samtidig perspektiv. Programmet vil bestå av utstillinger på KODEs hovedarenaer og arrangementserier med bred kulturprofil. Det er ansatt en egen prosjektleder for satsningen.

Kontaktes på: mathias.skaset@kodebergen.no

Kategorier: Teater, scenekunst, musikk, dans, billedkunst, barn og unge.

Skeiv Ungdom

Skeiv Ungdom er en landsdekkende skeiv barne og ungdomsorganisasjon. Kan kontaktes for spørsmål og veiledning om skeive perspektiver.

Kontaktes på: leder@skeivungdom.no

Kategorier: Jobber ikke med kunst og kultur.

Kvinnemuseet

Kvinnemuseet har 25 års erfaring med å arbeide med kvinnehistorie og kjønnsperspektiver på museum. I Skeivt kulturår vil Kvinnemuseets hovedsatsning være utstillingen Lesbene gjør opprør. Lesbiske feminister på 1970 og -80-tallet. Kvinnemuseet har lang erfaring fra arbeid med kvinnehistorie, kjønnsperspektiver og interseksjonell feminisme. I seinere tid også noe erfaring med skeive perspektiver. Da har blitt tydelig for oss at mange av problemstillingene overlapper. Det kan derfor være fruktbart å diskutere dette, sammen.

Kontaktes på: thea.aarbakke@annomuseum.no

Kategorier: Teater, scenekunst, musikk, billedkunst, film, litteratur, barn og unge, museum, historisk framstilling, utstilling.

Skeiv dansekunst

Skeiv dansekunst var en samtalerekke som ble arrangert av dansekunstnerne Marte Reithaug Sterud og Ann-Christin Kongsness under Oslo Pride i 2018. Samtalene ble arrangert på Dansens Hus, Kunsthøgskolen i Oslo, Scenehuset, Elsker, Pride House og Kulturhistorisk Museum. Her bidro seksten dansekunstnere som aktivt tar stilling til spørsmål rundt kjønnsuttrykk og seksualitet. De benytter seg av et mangfold av strategier, tilnærminger og holdninger i sin lek med forventninger rundt legning, kjønnsuttrykk og identitet generelt, i opposisjon mot det normative. Samtalene er videodokumentert her: https://skeivdansekunst.no. Skeiv dansekunst finnes også som et foredrag basert på disse samtalene. Kan kontaktes for potensielle samarbeid.

Kontaktes på: annchristin.kongsness@gmail.com

Kategorier: Dans.

Butch Tribute

Butch Tribute er et tre-årig scenekunstprosjekt med utgangspunkt i en fysisk og performativ undersøkelse av kvinnelig maskulinitet, av og med dansekunstnerne Marte Reithaug Sterud og Ann-Christin Kongsness. Vi tar for oss forholdet mellom maskulinitet og performativitet fra et skeivt, kvinnelig perspektiv, og hvilke konsekvenser dette fokuset kan gi, både når det gjelder utviklingen av eget kunstnerskap og av nye, performative uttrykk. Vi er inspirert av butch; en term brukt om maskuline kvinner i det skeive miljøet, og vil gå inn i et kunstnerisk og politisk arbeid med å mangfoldiggjøre representasjon av denne figuren. Butch Tribute vil bestå av flere sceniske verk, høsten 2021 har vi premiere på de tre verkene "Flørt", "Roser" og "Flanneldrøm", med Butch Tribute som en overordnet ramme og tematikk, og vil slik bidra med et mangfold av fremstillinger av butch`en. Verkene vil kunne vises alene og fungere som selvstendige enheter, men de kan også programmeres sammen i ulike sammensetninger. Vi velger dette formatet for at arbeidet i større grad kan vises på ulike scener og arenaer, både kunstneriske, feministiske og skeive. Flere verk vil produseres i 2022 og 2023, med allerede innvilget støtte fra Kulturrådet. Kan kontaktes for potensielle samarbeid.

Kontaktes på: annchristin.kongsness@gmail.com

Kategorier: Dans.

Gutta

Gutta er en dragking-gruppe og et kvinnelig maskulint fellesskap, bestående av fire scenekunstnere: Desiree Bøgh Vaksdal, Josephine Kylén Collins, Lærke Grøntved og Ann-Christin Kongsness. Vi beveger oss fram og tilbake mellom utforskning og nyansering av egen maskulinitet og skamløs sampling av mannlige arketyper. Siden Gutta møttes i 2018 har vi opptrådt på flere skeive arrangementer og dragarenaer som Elsker, Oslo Pride, Drammen Pride, Open Drag Stage og Draglaboratoriet, samt feministiske arrangementer i regi av Kvinnefronten og FETT. Som de fire kameratene Larry, Robin, Lavrans og RichHard har vi også opptrådt på uttalt politiske arrangement i regi av organisasjonen Spire på Kulturhuset og Carnival Union (en interkulturell protest) i Oslo sentrum. I kunstsammenheng har vi opptrådt på Sånafest og holdt åpningsshowet for Oslo Internasjonale Teaterfestival 2020 på Black Box Teater. Vi har også hatt vårt eget klubbkonsept på SALT; Gutteklubben, og i desember 2020 hadde vi premiere på dragfilmen vår "Gutta presenterer: GUD". For mer info om Gutta se: https://www.gutta.world, facebook: showguttaboys, instagram: @guttaoslo. Kan kontaktes for potensielle samarbeid.

Kontaktes på: showguttaboys@gmail.com

Kategorier: Teater, scenekunst, musikk, dans, film, drag.

Friends for fun

Vi er en scenograf og en skuespiller som sammen driver et queert scenkonstkollektiv som med humoristiska grepp jobbar med teman kring makt och normer. I januar 2020 hadde vi premiere på vårt skeive magishow "1 - 2 - 3 - 4 I won´t take no anymore" på Nordic Black Theater i Oslo. Forestillingen er laget av skeive scenekunstnere og musikere, og retter seg aktivt mot et skeivt publikum. Dette er en forestilling om pink washing som smelter limet som holder virkeligheten sammen. Trailer: https://friendsforfun.fish/Videos/1-2-3-4-I-won-t-take-no-anymore Hørespillversjon: https://open.spotify.com/episode/5NgZMcnI6XYX8ioWn4s6aL?si=2172b20009e14828 Digital webfanzine (som fortsatt antar bidrag !! ): www.densistaoboyen.com. Kontaktes for potensielle samarbeid.

Kontaktes på: friendsforfunprod@gmail.com

Kategorier: Teater, scenekunst.

Skeiv kunnskap

Skeiv kunnskap er FRI Oslo og Vikens kompetansehevingsprogram og har siden 2015 tilbudt kurs og rådgivning for kommunale arbeidsplasser og tjenester i Oslo kommune, fra 2021 utvider vi også tilbudet til å gjelde Bærum kommune. Vi underviser i normer, kjønn og seksualitetsmangfold, med fokus på hvordan skape trygge arbeidsplasser og likeverdige tjenester. Våre hovedmålgrupper er skole, eldreomsorg og ledelse/HR. Vi utvikler og gjennomfører ulike kompetansehevingstilbud i form av workshops, forelesninger, digitale og trykte fagressurser, nettkurs, seminarer og webinarer. Vi tilbyr også kvalitetsmerket Regnbuefyrtårn, et kvalitetsmerke for arbeidsplasser som gjennomfører kompetanseheving i seks kompetansemål og setter i gang langsiktige endringsprosesser gjennom en arbeidsgruppe og handlingsplan.

Kontaktes på: skeivkunnskap@friosloviken.no

Kategorier: Kompetanseheving.

Cont to Seven

Vi er et band fra Kristiansand, som ønsker å feire mangfoldet. Vi vil nå ut med et budskap om at alle kan være stolte over å være den de er. Flere av tekstene våre kretser rundt temaet legning/identitet.

Kontaktes på: katrinetorvik@hotmail.com

Kategorier: Musikk.

Femme Brutal

FemmeBrutal har siden våren 2011 satt sitt preg på Oslos konsertscene og ser oss som Norges fremste feministiske bookingkollektiv. Vi arrangerer i hovedsak konserter på MIR i Oslo, men har ved noen anledninger tatt i bruk andre scener. FemmeBrutal er i tillegg til egne inntekter finansiert av støtte fra Norsk Kulturråd og Konsertforeningen. Den grunnleggende ideen bak FemmeBrutal har siden oppstarten vært å være et feministisk klubbkonsept og bookingkollektiv drevet av kvinner. Det har alltid vært viktig for oss å fronte kvinnelige artister fra forskjellige sjangere, med klare budskaper og mening bak musikken. Målet er å bidra til en utjevning av kjønnsbalansen i norsk musikkbransje, både på booking og artistsiden. For oss er arbeidet med FemmeBrutal feminisme i praksis. Femme Brutal kan kontaktes for potensielle samarbeid.

Kontaktes på: femmebrutal@konsertforeninga.no

Kategorier: Musikk.

Vigelandmuseet

Vigelandmuseet skal ha en utstilling med et skeivt blikk på Vigeland sommeren 2022. Vigelandmuseet kan kontaktes for potensielle samarbeid.

Kontaktes på: marte.grette@kul.oslo.kommune.no

Kategorier: Billedkunst.

Galleri Würth

Vi ønsker å markere Skeivt Kulturår i vårt sideprogram. Dette kan bestå av foredrag, workshops, kulturkvelder og lignende. Kan kontaktes for potensielle samarbeid og lokaler.

Kontaktes på: Galleri.wurth@wuerth.no

Kategorier: Billedkunst.

Deichman Tøyen

Lokalbibliotek som ligger midt på Tøyen Torg i Oslo. Vi ønsker å ha et synlig skeivt kulturår 2022, og ønsker alle velkommen til å ha arrangementer hos oss. Et år er mye å fylle, og derfor søker vi så mangt. Vi er interessert i alle former for arrangementer, både for voksne og barn, og også utstillinger. Vi har noe begrenset plass, men er rause og klare for å finne en løsning på ditt arrangement. Ta kontakt hvis du har en forestilling, et foredrag, en samtale eller annet med skeivt innhold.

Kontaktes på: bjorntore.grontvedt@deichman.no

Kategorier: Litteratur, Er interessert i alle former for kultur. Egen scene i lokalet.

Steatornis

Steatornis er en kulturorganisasjon som bygger bro for å skape et rom alle kan delta i uten å måtte skjule noen av identitetene sine. Vi har høy kompetanse på funksjonsmangfold og tilgjengelige arrangementer. Vi inngår gjerne i samarbeid i forbindelse med skeivt kulturår.

Kontaktes på: kontakt@steatorn.is

Kategorier:

Voksenåsen - Senter for svensk-norsk samarbeid

Voksenåsen er Norges nasjonalgave til Sverige som takk for den humanitære hjelpen vi mottok under 2.verdenskrig. Nasjonalgavens oppdrag forvaltes i dag av den ideelle programvirksomheten ved Voksenåsens Senter for svensk-norsk samarbeid, gjennom bl.a. kurs og konferanser om likestilling, menneskerettigheter og fredsarbeid. Barn og unge er den fremste målgruppen. Nasjonalgaven Voksenåsen, med sin historie, unike beliggenhet (på toppen av Holmenkollen) og karakter er i dag en viktig og relevant møteplass for svenske, norske og nordiske miljøer. Vi på Voksenåsen ser for oss å markere Skeivt kulturår ved å se nærmere på avkriminaliseringsprosessen i Norge vs. tilsvarende prosess i Sverige. Hvilke likheter og forskjeller finner vi? Ble prosessen i Norge påvirket av det som skjedde i nabolandet? Hvordan påvirkes kampen for skeives rettigheter i dag av det som skjer i andre nordiske land? Mulig format er en samtale mellom fagpersoner og/eller aktivister fra Norge og Sverige. Voksenåsen har en egen podcast som omhandler svensk-norske relasjoner. Kanskje kan vi også markere jubileet med en egen podcast-episode. Vi tar gjerne i mot innspill til relevante fagpersoner eller aktivister (både norske og svenske) som kan være aktuelle bidragsytere. Vi er også åpne for andre typer samarbeid!

Kontaktes på: Louise@voksenaasen.no

Kategorier: Demokrati, likestilling, menneskerettigheter og fredsarbeid.

Pamflett

Pamflett er et selvpubliseringsverksted for kunstnere og kreative, hvor vi har utstyr til å lage bøker, hefter, flyere og plakater. Pamflett baserer sin produksjon på risografiteknikken, som er en slags blanding av stensiltrykk og kopimaskin. Vi ønsker å samarbeide med aktører som vil fremme skeiv kultur gjennom trykk, eksempelvis fanziner og plakater. Vi er også interessert i å gjøre workshops i samarbeid med skeive kunstnere og aktører.

Kontaktes på: Anki@pamflett.no

Kategorier: Billedkunst, litteratur.

RAPTURE - et prosjekt i norske kirker

Dette prosjektet utfordrer konservative holdninger innad i kirken, som bidrar til å påføre homofile skam over hvem de er. Prosjektet har som mål å vise at homofil kjærlighet ikke er mer problematisk, men like selvsagt som kjærlighet mellom mann og kvinne, uavhengig av religion. I forbindelse med prosjektet inviterer vi til visning av dokumentar, danseforestilling og åpen samtale i kirkerommet. Vi ønsker samtaler rundt tematikken, fordommer og personlige historier. Kan kontaktes for potensielle samarbeid.

Kontaktes på: annterese@hotmail.com

Kategorier: Teater, scenekunst, musikk, dans, film.

Kunst på arbeidsplassen

I 2022 ser vi for oss at ett av våre kunstprosjekter skal være relatert til markeringen av Skeivt Kulturår. Inspirert av grunnleggende verdier som frihet og mangfold, ønsker vi å finne frem til uttrykk og fortellinger som utfordrer tilstivnede forestillinger og fordommer.

Kontaktes på: post@kpa.no

Kategorier: Billedkunst.

Buskerud Teater

Buskerud Teater jobber med frivillig og lokal scenekunst i Viken. For å heve nivået på scenekunsten i distriktene, kreves en mangfoldig representasjon og vi ønsker å samarbeide med scenekunstnere og/eller andre aktører om teaterprosjekter med et skeivt perspektiv. Kan kontaktes for potensielle samarbeid.

Kontaktes på: herman@buskerudteater.no

Kategorier: Teater, scenekunst, film, litteratur, barn og unge.

Rosendal Teater

Rosendal Teater (tidligere Teaterhuset Avant Garden) har i en årrekke samarbeidet med skeive kunstnere uten at dette har vært vektlagt om det ikke har vært relevant for deres prosjekt. I 2022 ønsker vi å i større grad synliggjøre både folk og tematikker som er relevante for skeivt kulturår. Vi tar gjerne imot deg som har ideer til debatter, verksteder, seminar, forestillinger, konserter, utstillinger eller andre utrrykksformer som på ulike måter kan belyse tematikken.

Kontaktes på: guro@rosendalteater.no

Kategorier: Teater, scenekunst, dans, barn og unge.

Wikimedia Norge

Wikimedia Norge jobber for å løfte fram underrepresenterte grupper på Wikipedia og de andre Wikimedia-prosjektene. I forbindelse med Skeivt kulturår er det spesielt skeive kunstnere og kulturpersoner vi ønsker å løfte fram. Vi kan gi opplæring i Wikipedia, Wikimedia Commons og Wikidata, til grupper, organisasjoner og til privatpersoner. Vi ønsker også samarbeid med organisasjoner og kulturintitusjoner for å få laget lister over de som mangler på Wikipedia - sånn at det blir enklere for alle å bidra til å tette kunnskapshullene på Wikimedia-prosjektene.

Kontaktes på: mali@wikimedia.no

Kategorier: Vi ønsker å jobbe med aktører innen alle kunst- og kulturfelt.

Elverum bibliotek

Elverum bibliotek vil gjerne bidra til Skeivt kulturår 2022, og ser etter samarbeidspartnere og innspill. Vi vil vise at biblioteket har hjerterom for alle, og har lyst til å ha en rekke arrangementer med skeivt innhold gjennom hele året. Kan kontaktes for potensielle samarbeid.

Kontaktes på: mari.elida.eikeland@elverum.folkebibl.no

Kategorier: Litteratur, barn og unge, bibliotek.

Oslo/Fusion internasjonale filmfestival

Kategorier: Teater, scenekunst, musikk, film, barn og unge.

Beskrivelse av aktør/prosjekt: Grunnlagt i 1990 som Homofilmklubben (senere Skeive Filmer), er Oslo/Fusion i dag landets eneste filmfestival med utvidet LHBTQIA2S+ fokus. I 2022 arrangerer festivalen sin 32. utgave med hovedsakelig filmvisninger, men også debatter, utstillinger, konserter og scenekunst. Vi har også fokus på barn og unge, og arrangerer gratis skolevisninger. Vi arrangerer en mini-filmfestival under Pride 2022, og hovedfestivalen legges til slutten av september. Alle typer skeiv film er vårt spesialfelt.

Kan kontaktes om: Potensielle samarbeid.

Kontaktes på: bard@oslofusion.no

Bølgen kulturhus - LARVIK

Kategorier: Teater, scenekunst, musikk, dans, billedkunst, film, barn og unge.

Beskrivelse av aktør/prosjekt: Kulturhus i Larvik som er plassert som et geografisk midpunkt i storfylket Vestfold og Telemark. Ønsker samarbeid med inneholdsaktører for arrangementer i løpet av 2022 og Larvik Pride 18.6.22

Kan kontaktes om: Potensielle samarbeid.

Kontaktes på: christian@bolgenkulturhus.no

Stange bibliotek

Kategorier: Litteratur.

Beskrivelse av aktør/prosjekt: Vi ønsker å markere Skeivt Kulturår, og er gjerne med på samarbeid om arrangementer på biblioteket.

Kontaktes om: Potensielle samarbeid.

Kontaktes på: heidi.n.skogheim.kaspersen@stange.kommune.no

Leser søker bok

Kategorier: Litteratur.

Beskrivelse av aktør/prosjekt: Leser søker bok ønsker å markere Skeivt Kulturår gjennom å synliggjøre mangfoldet av litteraturen. Foreningen jobber for et reelt, kulturelt demokrati. Alle skal få tilgang på gode leseopplevelser. Vi er opptatt av mangfold, og vil at alle skal oppleve litteratur som de kan gjenkjenne seg i. Vi ønsker samarbeidspartnere som kan være med og formidle skeiv litteratur.

Kontaktes om: Potensielle samarbeid.

Kontaktes på: er@lesersokerbok.no

Trøndelag senter for samtidskunst

Regionalt kunstsenter med lokaler i Trondheim sentrum. Visningsrom for kunst og kunsthåndverk. Arrangerer gjerne foredrag, filmvisninger, samtaler, workshops og andre arrangementer. Kan kontaktes for potensielle samarbeid.

Kontaktes på: post@samtidskunst.no

Kategorier: Billedkunst.

Oslo Museum

Oslo Museum vil markere året med mange ulike uttrykk. Vi planlegger både kulturhistoriske utstilling, kunst, katalog/publikasjon og arrangementer (foredrag/vandring), og involverer alle fire avdelinger ved museet: Teatermuseet, Interkulturelt museum, Arbeidermuseet og Bymuseet. Kan kontaktes for potensielle samarbeid.

Kontaktes på: post@oslomuseum.no

Kategori: Museum (kulturhistorie/kunst).

Østfoldmuseene

Østfoldmuseene er et kulturhistorisk museum med arenaer rundt om i det gamle Østfold fylke. Under skeivt kulturår vil vi ha satsinger med skoleopplegg med teaterforestillingen «Maria Johansdotter», historieseminaret «På grensen til skeivt», utvikling av film med skeiv tematikk til museumsutstilling, foredrag, og podkaster. Vi vil i «Skeive liv i Østfold» starte innsamling fortellinger om skeiv historie og skeive liv i området vårt. Under året starter vi dessuten med forskningsprosjektet «Den fektende dame». Ved siden av egne arrangementer har vi ett godt utbud av arenaer for andres arrangementer som vi ønsker brukt for formidling av skeiv kultur og historie. Blant annet eier vi Fredrikshalds Teater, Norges eneste barokkteater. Kan kontaktes for potensielle samarbeid og arenaer.

Kontaktes på: bodil.andersson@ostfoldmuseene.no

Kategorier: Teater, scenekunst, musikk, dans, litteratur, barn og unge, museum.

Preus museum

Preus museum produserer egen utstilling til Skeivt kulturår sommeren 2022, med små og større arrangementer i løpet av utstillingsperioden. Utstillingen er på planleggingsstadiet, vi setter i gang arbeidet for fullt fra september. Preus museum er det nasjonale fotomuseet, og vi kommer til å bruke samlingen som utgangspunkt for utstillingen, og knytte til oss samtidige prosjekter og blikk.

Kontaktes på: Ingri.osterholt@preusmuseum.no

Kategorier: Billedkunst, fotografi og fotohistorie

Glitterfitter

Glitterfitter er en showgruppe bestående av tre dansere som opererer i et landskap der enhjørninger får løpe fritt og hvor morra di ikke har adgang. Et show med Glitterfitter kan blant annet by på lipsync, pølsespising og generell gladdans – ikke minst kan man forvente seg en solid dose humor, underliv og glæm! www.instagram.com/glitterfittershow. Kan kontaktes for potensielle samarbeid.

Kontaktes på: glitterfittershow@gmail.com

Kategorier: Teater, scenekunst, dans.

Kvinnemuseet

Kvinnemuseet har 25 års erfaring med å arbeide med kvinnehistorie og kjønnsperspektiver på museum. I Skeivt kulturår vil Kvinnemuseets hovedsatsning være utstillingen Lesbene gjør opprør. Lesbiske feminister på 1970 og -80-tallet. Museet kan kontaktes om spørsmål og veiledning om skeive perspektiver. Kvinnemuseet har lang erfaring fra arbeid med kvinnehistorie, kjønnsperspektiver og interseksjonell feminisme. I seinere tid også noe erfaring med skeive perspektiver. Da har blitt tydelig for oss at mange av problemstillingene overlapper. Det kan derfor være fruktbart å diskutere dette, sammen.

Kontaktes på: thea.aarbakke@annomuseum.no

Kategorier: Teater, scenekunst, musikk, billedkunst, film, litteratur billedkunst, barn og unge, museum, historisk framstilling, utstilling.

Kraftmuseet

Kraftmuseet er eit samfunnengasjert museum i Hardanger som ynskjer å markere Skeivt Kulturår. Vi har vore arrangør for Tysso Pride i to år, og ynskjer å markera 2022 med fleire arrangement. Vi har store og små arena i unike omgjevnader som kan nyttast på ulike vis. Ynskjer kontakt med kulturutøvarar for samarbeid.

Kontaktes på: gro@kraftmuseet.no

Kategorier: Teater, scenekunst, musikk, dans, billedkunst, film, litteratur, mote, arkitektur, barn og unge, museum, historie, samfunn.

Filmkollektivet PurpleDragons

Filmkollektivet PurpleDragons er et uavhengig fellesskap med spesielt fokus på å fortelle annerledes og unike historier, og på den måten inkludere innbyggere slik at alle føler seg representert i media, kunst og kulturproduksjoner. Vi er Norges største, uavhengige "talentfabrikk" innen film og TV. Kollektivet er åpent for alle deltakere uavhengig av kjønn, alder, religion, etnisitet, legning eller politisk holdning. Våre produksjoner skal løfte fram de stemmene som oftest ikke får fortalt sine historier i de store produksjonsselskapene og tradisjonelle kanalene. En stor del av filmene vi produserer handler om skeive. Senest i 2021 arrangerte vi en filmkonkurranse for unge filmskapere i Oslo og Viken med tema: Mitt Skeive Oslo. Kan kontaktes for potensielle samarbeid.

Kontaktes på: helen@purpledragonstales.com

Kategorier: Teater, scenekunst, film, barn og unge.

Skeivt Arkiv

Arkiv og kunnskapssenter for skeiv historie i Norge. https://skeivtarkiv.no/

Kontaktes på: skeivtarkiv@uib.no

Kategorier: Arkiv.

Larvik Pride

Vi etablerer Larvik Pride som frittstående ideell organisasjon/forening i mars 2022, i nært samarbeid med Bølgen Kulturhus, Larvik. Vi vil fra ca 1. april ha eget org. nr. og kontonr. Årets markering er satt til 17.-19. juni, og vi er godt i gang med å planlegge arrangementet. I planleggingen ser vi at vi trenger hjelp til å opprette kontakt og samarbeid med flere skeive kunstnere og artister. I skrivende stund, og før programmet settes, har vi rom for og scenefasiliteter for flere innslag. Ta kontakt for potensielle samarbeid.

Kontaktes på: trondlever@gmail.com

Kategorier: Teater, scenekunst, musikk, dans, film, barn og unge

Henriette Stensdal | Kunstplass Contemporary [OSLO] Art

Kunstplass Contemporary Art [OSLO] har vært prosjektansvarlige og kurartert følgende skeive utstillinger: Gay Kids & Global gay map (2012), I see rainbows (2013), The Hungry Hearts “FOREVER LOST” (2013), Å paradis – Strategies on Nordic Queer (2014), Vacep / 21/21/2015 (2015), Mina / Meg - a feminist, artist and activist queer exhibition (KHM) (2016/2017), Skeivt Uteliv / Gay Clubbing (KHM) (2017/2018), Kjær leik / Secret Love (KHM) (2018), Ahmed Umar – Å bære det stygge ansiktet (2018), Alexander Grüner – Three Rooms (2019) og nå kommende De Ta fabula Narratur (KHM)(juni-aug 2021). For 2022 er vi i planleggingsfasen av utstillingen "Kamp og konsensus" på KHM (KHM= Kulturhistorisk museum UiO). Gjennom disse utstillingene har skeiv historie blitt formidlet til et bredt publikum, både til Oslo-borgere og tilreisende, majoritets- og minoritetsgrupper. Det har bidratt både til en styrking av minoritetsgruppers mulighet til å kunne identifisere seg som en del av historien og framtiden, og en mulighet for majoriteten å kunne oppleve at skeivt mangfold ikke er noe nytt, men noe som selvfølgelig, alltid har vært og kommer til å være en del av samfunnet.

Kontaktes på: henriette@kunstplass5.no

Kategorier: Billedkunst.

Sunniva Jarmann / Rosa kompetanse barnehage i Foreningen Fri

Rosa kompetanse barnehage tilbyr faglig bistand og undervisning om kjønns-, seksualitets- og familiemangfold rettet mot barnehager, utdanningsinstitusjoner og organisasjoner/fagforeninger. Vi er en del av fagavdelingen Rosa kompetanse, som ligger under Fri - Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold. De to ansatte på tiltaket er utdannet drama- og teaterpedagog, og barnehagelærer. Ta kontakt for spørsmål og veiledning om skeive perspektiver.

Kontaktes på: sunniva@foreningenfri.no

Kategorier: Barn og unge.

Erik Rastad / Ibsenhuset

Ibsenhuset er en åpen og inkluderende arena, med lang kulturhistorie i Telemark. Vi ønsker å bli kjent med og tilby gode scenekunst- og musikkprosjekter en profesjonell scene og arena. Ibsenhuset og undertegnede har de siste årene vært en aktiv samarbeidspartner i Pride Telemark og Pride Grenland. Selv har jeg jobbet med kultur i forskjellige former i 20 år, hvorav de siste fem som direktør på Skiens kulturhus, Ibsenhuset – og ja – er skeiv.

Kontaktes på: erik@ibsenhuset.no

Kategorier: Teater, scenekunst, musikk, dans.

Charlotte Norlund /FIRMA: CFSN NORLUND

Hei! Jeg jobber fulltid med kunst via eget firma. Herunder jobbes det med gatekunst, veggmalerier, utsmykning av lokaler, billedkunst, workshops og kunstprosjekter. Jeg er utdannet ved Florende Academy of Art i Sverige og har 12 års erfaring som gatekunstner. Innenfor gatekunst kan det lages verk som installasjoner eller utsmykning som skaper oppmerksomhet. Bildene mine lages ofte med stenciler og disse kan være opptil 4 meter høye og x antall meter lange. Dette vil si at det kan dekoreres meget store området. Med bakgrunn innenfor akademisk tegning så kombineres dette med urbane farger for å lage virkningsfulle og sterke illustrasjoner med tydelige symbolistiske elementer. Innenfor prosjekter ligger en del erfaring med konsept og ideutvikling både for utstillinger og festivaldager med kunst. Jeg kan bidra med prosjektplanlegging, skriver søknader og har stor gjennomføringsevne. Hvis noen har en idè og trenger samarbeid for å videreutvikle eller få innspill til innovative løsning, så kan jeg være en knall ressurs. Jeg jobber også en del med spraycan workshops. Her kan det settes om en lang vegg av kryssfinerplater på et område, så kan det sprayes med spraybokser for dem som ønsker å prøve. Man kan selvsagt be dem som sprayer relatere seg til et overordnet tema og derav lage kunst som skaper oppmerksomhet. Et slikt område kan stå på et festivalområde eller mens en utstilling pågår. Ønsker noen samarbeid så rop ut! Se litt mer av tidligere arbeider på hjemmeside: www.cfsnartwork.com Instagram: cfsn_art.

Kontaktes på: cfsnart@outlook.com

Kategorier: Billedkunst, barn og unge, jobber ikke med kunst og kultur.

Geir Melgårdsbakken (Tøff-tøff MEDIA & Dalchows Verden)

Som homofil innholdsskaper har jeg en del ideer og tanker rundt aktuelle podcaster som burde produseres i forbindelse med jubileumsåret.

Kan kontaktes om: Spørsmål og veiledning om skeive perspektiver, potensielle samarbeid.

Kontaktes på: geir@toff-toff.org

Kategorier: Film, podcast.

Alexander Emanuel Waal Hem // Bleach Boo-Boo

Dansekunstner, Drag og Pedagog. Har jobbet med drag og dansekunst de siste 12 årene, og har erfaringer fra både store og mindre produksjoner. De siste årene har Emanuel også forsket i møtepunktet mellom drag og samtidsdans og har hatt flere spennende erfaringer med dette. Blandt annet med forestillingen "Samtidsdrag". Emanuel underviser til daglig barn, unge og voksne i samtidsdans og synes det er svært spennende og dele sin kompetanse fra dansekunst, drag, kostyme og performance til både elever og i sceniske sammenhenger. Emanuel er svært åpen for samarbeid med aktører fra forskjellige kunstfelt, men har sitt hovedvirke inn mot scenekunsten. Ta gjerne kontakt om du er interessert i en form for samarbeid.

Kontaktes på: Emanuelwaal86@gmail.com

Kategorier: Teater, scenekunst, dans, barn og unge, drag.

Frvldz

Beskrivelse av aktør/prosjekt: Frvldz er et solo-prosjekt, av den transkjønnede kunstneren Ingrid Frivold. Startet opp med solo-konserter i 2019 og har siden det spilt solo-konserter i Norge og utenfor. Slipper plata :Blitz 191119" på Olivia Rekorder på transsynlighetsdagen 31. mars. Ambient/impro/samtida.

Kontaktes på: Ingridfrivolds@gmail.com

Kategorerier: Musikk.

Corentin JPM LEVEN

Corentin JPM Leven is a performer/scenographer working with Queer Thematics such as HIV in is first solo autobiographical performance "+-" or Queer medicalisation/identity with his upcoming work "Birds of Ill Omen". Leven has been working with the queer choreographer Ulf Nilseng for over 5 years as performer/scenographer. Leven is the scenographer behind Ulf goes religious #1 and its famously discussed Glory Hole set. I would love to partake in projects or present my work in venues: Installations, stage, galleries all possible, flexible and eager. I can also try to provide some technical knowledge for light and stage if needed. PS: Birds of Ill Omen is supposed to premiere at Black Box Teater in Mars 2022.

Kontaktes på: corentinjpmleven@gmail.com

Kategorier: Teater, scenekunst, billedkunst.

HEGEH

Dette er intro til kunstprosjektet 'I Am Also You': After a massacre shooting the Hospital urged its community to donate blood to save the wounded. Hundreds of people lined up; however one group was not required – Queer men were banned to help their own community. Imagine a society, a world where one is open to accept all types of humans, as humans. Where one does not accept or reject individuals based on a label that we have put them in, such as; sexual preference, the size of one’s wallet, what one does for a living, ethnic origin, political views, gender, religious faith, disabilities, marital status etc. None of these labels say anything about who you are as a person; which moral and personal values you have or how you are – your human abilities and emotions.

CV info: Hege Haraldsen is a Norwegian/Australian photographer whom uses HegeH as the artist name. After completing B.A - commercial photography at RMIT University in Melbourne, Australia she worked within portraiture both in a commercial studio and as a freelance photographer. In addition, she photographed professional boxing matches for a magazine. Her sescapes capture a sense of freedom grace and elegance. With refined colour palettes she brings forth a poetic sensitivity and a passion for authenticity. HegeH’s photographs of people are sensationally honest. With simple compositions you get an honest, intimate and raw insight into the person’s thoughts and lives.

Exhibitions: 2020 (August 2020) PrideArt Sør, Kristiansand Norway, 2020 (June 2020) PrideArt, Oslo Norway, 2020 Arendal bibliotek, Uke 6, mangfold og likestilling, 2019 PrideArt, Oslo Norway, 2019 Solidarity concert for Palestine, Stavanger, Norway 2018, PrideArt, Oslo Norway, 2018 Sting Cafè, Stavanger Norway, 2018 An-Najah National University. The Occupied West Bank, Palestine, 2017 The artthou Showcase, Stavanger Norway, 2016 The Day of Photography, Preus Museum, Norway, 2008 BLIND SPOT, RMIT Graduate Exhibition, Melbourne Australia, 2008 San Pellegrino Cafè Society Awards, National Gallery of Victoria, Australia.

Kontaktes på: haraldsehege@gmail.com

Kategorier: Billedkunst.

FERDINAND (Ferdinand Rygh)

Jeg er en skeiv popartist som fremmer og tar opp skeiv tematikk i min musikk. Gjennom 2021 har jeg spilt konserter på div prider (Oslo, Drammen, Trondheim, Lillehammer og Bergen) og medvirker i et populært realityprogram. Til høsten 2021 er jeg aktuell med programmet samt en EP. Jeg er veldig samfunnsengasjert når det kommer til skeives rettigheter og benytter stadig min instagramkonto (@Ferd.i.nand) til å ytre min mening og fortelle min historie. Artister jeg kan relatere meg til: David Bowie, Lady Gaga, Kim Petras, Todrick Hall, Freddie Mercury, Adam Lambert og Charli XCX.

Kontaktes på: Ferdi@live.no

Kategorier: Teater, scenekunst, musikk, dans.

Reidar Engesbak

Journalist, dj og kunstner. Jobbet fast i magasinet BLIKK siden 2005. Vært dj under navnet Deadswan i det skeive utelivet i over 25 år og står bak en rekke klubbkvelder, som Strictly Kinky, Heroes, Betty Ford Lounge, Wax My Anus og Iconoclastic. I tillegg produserer jeg skeiv propaganda under navnet Homopopaganda. Kontaktes særlig om skeiv historie, spesielt skeiv populærkultur.

Kontaktes på: reidar@blikk.no

Kategorier: Musikk, billedkunst, mote, journalist.

Paulina Tamara

Kjønnsskeive og identitet som tema: Fotografisk kunst/Content Maker.

Kontaktes på: Paulinacidfoto@gmail.com

Kategorier: Teater, scenekunst, dans, billedkunst, film, mote, barn og unge.

Therese Khachik

Kategorier: Teater, scenekunst, musikk, barn og unge.

Beskrivelse av aktør/prosjekt: Operasanger med bachelor fra Barratt Due musikkinstitutt og master fra Operahøgskolen. Jeg har vært styreleder og nestleder for skeivt studentforum og er en av tre operasangere som startet opp Norges første offisielt skeive operakompani - Skeive Stemmer. Jeg jobber både innenfor samtidskunst og innenfor den tradisjonelle operaformen. Jeg elsker å jobbe tverrfaglig med ulike kunstnere og brenner for å fortelle historier for, om og med LHBTQIA+-samfunnet. Jeg jobber også som sangpedagog og har elever i alle aldre.

Kan kontaktes om: Spørsmål og veiledning om skeive perspektiver, potensielle samarbeid.

Kontaktes på: theresea.khachik@gmail.com

Olaf Moen

Eg er folkesongar frå Risør. Har synge ved ulike arrangement på Skeive Sørlandsdager dei siste åra. Ikkje meir kompetanse på kjønns- og seksualitetsmangfald enn å vere homo sjølv. Gav ut plata "Om alt som henda har" i 2019. Meir info: www.moenfolk.no. Er interessert i samarbeid på tvers av kunstartar og sjangrar. Kontaktes for potensielle samarbeid.

Kontaktes på: omoen78@gmail.com

Kategorier: Musikk.

Siri Lindstad

Jeg jobber til daglig som arrangementsansvarlig ved Gjøvik bibliotek og litteraturhus og er en av arrangørene av Versus - Skeive litterære dager, en årlig litteraturfestival med skeive perspektiver på litteratur. www.versusdagene.no Jeg har en cand.mag i litteratur og master i journalistikk og har jobbet mye med spørsmål og temaer knyttet til kjønn og seksualitet, blant annet for Kilden - Forskningsrådets nettsider for kjønnsforskning, Skeivt arkiv ved Universitetsbiblioteket i Bergen og det feministiske tidsskriftet Fett som jeg var med og startet, og var redaktør for i halvannet år. I 2010 ga jeg ut boka "Å fylle L-ordet med mening", en bok om lesbiske miljøer og identiteter. I årene 2009-2011 var jeg en av drivkreftene bak "Skeiv seminarrekke" på Litteraturhuset i Oslo, en arrangementsrekke der forskning rundt kjønn og seksualitet ble presentert for et allment publikum. Jeg har mye erfaring med å lede ulike typer scenesamtaler, og skriver jevnlig for skeive og andre kulturtidsskrifter. Jeg er medlem av Kritikerlaget og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.

Kontaktes på: post@sirilindstad.com

Kategorier: Litteratur.

Annie Lundgreen

Er selv skeiv og har veldig lyst til å bidra under denne viktige markeringen. Er student på Norges Musikkhøgskole med utøvende, klassisk saxofon som retning.

Kontaktes på: annie.lundgreen@gmail.com

Kategorier: Musikk.

Mathilde Decaen Fossheim

Jeg er en skeiv kunstner! Jeg er lesbisk og en transkvinne. Jeg er musikker (skriver og produserer egne sanger) og frilans pianist. Jeg er også en performance kunstner, da jeg gir forelesning om seksualitet og kjønnsidentitet der jeg bruker både fag og kunst blandet sammen til å lage et lite fyrverkeri av et lærerikt show. Noen av mine pianostykker finnes enkelt på spotify og andre streaming-plattformer, det er bare å søke etter "Mathilde Decaen". Noen musikkvideoer og sneakpeaks av mitt andre musikkprosjekt finnes ved å se etter Cuntess på Facebook, som er mitt artistnavn. https://www.facebook.com/cvntess. Kan kontaktes for booking til konsert, performance eller foredrag om kjønnsidentitet og seksualitet. Også frilans pianist.

Kontaktes på: mathilde.decaen@gmail.com

Kategorier: Teater, scenekunst, musikk.

Maria Refsland

Skeiv musiker.

Kontaktes på: Mariarefsland@gmail.com

Kategorier: Musikk.

Jenny Svensson

Har skrivit teaterstycket Tobias og dagen det smalt tillsammans med Rimfrost Teaterproduksjoner. Stycket är för barn 6 - 10 år och handlar om könsidentitet, vänskapsrelationer och dinosaurier (vann Heddapris för Beste barneforestilling 2018). Skriver på roman som handlar om två kvinnor i ett par som försöker att ta ställning till om de ska skaffa barn, historien ligger närmast den ena parten, som bär på störst tvivel. Har kontrakt med Oktober forlag och hoppas på att vara klar för utgivning i 2022.

Kontaktes på: svensson.jennymaria@gmail.com

Kategorier: Teater, scenekunst, dans, litteratur.

Therese Khachik

Operasanger med bachelor fra Barratt Due musikkinstitutt og master fra Operahøgskolen. Jeg har vært styreleder og nestleder for skeivt studentforum og er en av tre operasangere som startet opp Norges første offisielt skeive operakompani - Skeive Stemmer. Jeg jobber både innenfor samtidskunst og innenfor den tradisjonelle operaformen. Jeg elsker å jobbe tverrfaglig med ulike kunstnere og brenner for å fortelle historier for, om og med LHBTQIA+-samfunnet. Jeg jobber også som sangpedagog og har elever i alle aldre.

Kontaktes på: theresea.khachik@gmail.com

Kategorier: Teater, scenekunst, musikk, barn og unge.

Olea Steinkjer

Skeiv kunsthistoriker med hovedfelt innen aktivisme, feminisme og skeiv kunst. Kunstformidler med bakgrunn fra Galleri Würth, Astrup Fearnley og MUNCH. Jobber med å få skeive perspektiver inn i kunstformidlingen og fremme skeive stemmer innenfor kunstfeltet. Erfaren med barneformidling og kan tilrettelegge omvisninger, foredrag og generell formidling til et allsidig publikum

Kontaktes på: Olea.steinkjer@gmail.com

Kategorier: Billedkunst.

Åge Markus Schultz

Jeg er en homofil spillprogrammør/spilldesigner som er interessert i å lage små kunstspill. Kan kontaktes om potensielle samarbeid.

Kontaktes på: AgeMarkus@Gmail.com

Kategorier: Dataspill.

Mia Melvær

Billedkunstner med interesse for forskjellige former for arkiv. For tiden bosatt i Brussel hvor jeg bl.a. har laget lydspor og utstillinger basert på lokal, skeiv og feministisk kulturarv. Vil gjerne gjøre lignende arbeid med å åpne opp opplevelsen av vår kollektive historie i Norge. For mer info ta gjerne kontakt (eller les mer på miamelvaer.com, balbrussel.be, mothersanddaughters.be). Kan kontaktes om potensielle samarbeid.

Kontaktes på: miamelvaer@gmail.com

Kategorier: Billedkunst.

Hauk Seim Flåøien

Illustratør, spillgrafiker, transmann - kompetanse med digitale produksjoner, søker samarbeid som kaster lys på skeive perspektiver i Norge.

Kontaktes på: flaoeien@gmail.com

Kategorier: Billedkunst, dataspill.

Ida Hove Solberg

Kjønns- og seksualitetsskeiv forskar (innom litterær omsetting), omsettar av litteratur (frå engelsk, svensk og fransk) og manusarbeidar (språkvask og korrektur), med bakgrunn som produksjonsmedarbeidar (suffli- og manusarbeid på teater) og som tidsskriftsredaktør i tidsskriftet Mellom.

Kontaktes på: idah.solberg@rocketmail.com

Kategorier: Teater, scenekunst, litteratur.

Sofia Knudsen Estifanos

Skuespiller, slampoet, dramatiker, skrivekursholder.

Kontaktes på: sofia.kestifanos@gmail.com

Kategorier: Teater, scenekunst, barn og unge.

Karoline Skarstein

Ta kontakt for spørsmål og veiledning om skeive perspektiver eller for potensielle samarbeid.

Kontaktes på: Karolineskarstein@gmail.com

Kategorier: Teater, scenekunst, litteratur.

Caroline Ugelstad Elnæs

Jeg er skjønnlitterær forfatter tilknyttet Kolon forlag og journalist i det skeive magasinet Blikk. Romanen "Yoona", min debut, kom i 2019. Den handler om en skeiv kvinne som jobber som resepsjonist på et hotell. I møte med hotellgjester, kollegaer og egen familie utforsker hun sin egen identitet, i lys av sitt dobbelte utenforskap (som utenlandsadoptert og skeiv), og hvordan livet hadde sett ut under andre omstendigheter. I 2022 lanseres også fotoboka "Skeive ikoner" (om et utvalg skeive mennesker, over 50, som på hvert sitt vis har utmerket seg som ikoner i Norge), som jeg skriver i samarbeid med Bjørn Hatterud og Fin Serck-Hanssen. Jeg har også kunsthistoriebakgrunn og kan bidra med kompetanse innen skeiv kunst og kultur.

Kontaktes på: carolineelnaes@gmail.com

Kategorier: Litteratur.

Noah Mathias Winther Krogsholm

Skeiv musiker, producer, forfatter.

Kontaktes på: noah.krogsholm@gmail.com

Kategorier: Musikk, litteratur.

Gunnar Bjørnå Høgstmyr

Ikkebinær forfatter og lyriker, vokalist i BM-bandet Maskinskog.

Kontaktes på: gunnar.hogstmyr@gmail.com

Kategorier: Musikk, litteratur.

Kira Del Mar

Skeiv student som forsker på skeives holdninger til og erfaringer med folkebibliotek i Norge. Er nylig ferdig med en spørreundersøkelse som har mottatt over 600 svar fra skeive over hele landet og er interessert i samarbied som kan gjøre en forskjell for skeive i biblioteksektoren.

Kontaktes på: kira.delmar@gmail.com

Kategorier: Bibliotek.

Kjell I Nordstrøm

Designer for Baron von Bulldog.

Kontaktes på: kjell@bybvb.com

Kategorier: Teater, scenekunst, film, mote.

Morten Nordström Ingebrethsen

Filmprodusent, manusforfatter, regissør, klipper og promotør.

Kontaktes på: morten@snitt.no

Kategorier: Film, litteratur.

Miriam Røsler

Oslo Museum vil markere året med mange ulike uttrykk. Vi planlegger både kulturhistoriske utstilling, kunst, katalog/publikasjon og arrangementer (foredrag/vandring), og involverer alle fire avdelinger ved museet: Teatermuseet, Interkulturelt museum, Arbeidermuseet og Bymuseet. Kan kontaktes om potensielle samarbeid.

Kontaktes på: mir@oslomuseum.no

Kategori: Museum, (kulturhistorie/kunst).

Regine Folkman Rossnes

Jeg er tekstforfatter, og opptrer rundt i Norge med dette. Jeg har og skrevet flere tekster som er publisert i antologier ved UNG TEKST, Unge Viken Teaters satsning på unge dramatikere. Fysisk, psykisk og seksuell helse, relasjoner, og feminisme er noe av det jeg er opptatt av å formidle. Selv er jeg bifil, og er åpen om dette. 23/09/2020 fikk jeg f.eks. en kronikk på trykk i VG i forbindelse med Bisynlighetens dag

Kontaktes på: reginefrossnes92@gmail.com

Kategorier: Teater, scenekunst, litteratur.

Olaf Tønnesland Hodne

Olaf T. Hodne (f.1990) er fra Evje og Hornnes i Agder. Han er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo, og Hiko Mizuno College of Jewellery i Osaka, Japan. Hodne jobber som kunstner innenfor smykkekunst, der han har fokus på å slipe mineraler og krystaller, som er hans hovedmaterial.

Kontaktes på: olaf.t.hod@gmail.com

Kategori: Billedkunst, arkitektur.

Ulf Nilseng

Jeg er kunstnerisk leder for dansekompaniet ULF, tidligere TOYBOYS, som arbeider med kjønn, identitet og homoseksualitet i scenekunstfeltet. De fleste av mine danseforestillinger har blitt vist på Dansens hus i Oslo. De siste årene har jeg arbeidet med en trilogi ULF goes Religious hvor homoseksualitet og kjønn og religion har blir undersøkt og har blitt til tre enkeltstående forestillinger: Gloryhole, Brother-Making og Palm for a slut Se www.ulfnilseng.com.

Kontaktes på: ulfnilseng@gmail.com

Kategori: Dans.

Jan Elisabeth Lindvik

Forfatter av manus for roman og teater. Produsent av teater. Min produksjon er basert på skeives livssituasjon. Sterkt opptatt av kjønnsidentitet. Gjerne samarbeid med grupper eller enkeltpersoner som ønsker å sette opp teater eller musikkteater.

Kontaktes på: Teaterjentersomoss@gmail.com

Kategori: Teater, scenekunst, musikk.

Jan Dalchow

Jan Dalchow (f.1968) har siden 1995 produsert og/ eller regissert flere prisbelønte dokumentarer. Han fikk først oppmerksomhet fra både bransje, presse og publikum med LHBT-dokumentarene «Jeg elsker hvem jeg vil», «BE - skitne, syndige meg» og «100% menneske», og co-regissert, -skrev, -produserte den kontroversielle kortfilmen «Fremragende timer» som ble tildelt priser både på Berlinalen og Tribeca. Han produserte senere «USA mot Al-Arian» og «Å leve uten penger», og satt da fokus på både anti-muslimske lover og forbrukerkultur. Å være outsider er et kjært tema for Dalchow, som vet hva "det å være annerledes" kan innebære. Mobilserien og filmen «NAK-ED», om skam over våre egne nakne kropper, føyer seg godt inn i rekken av produksjoner. Dalchow har blant annet mottatt Gullruten, vært nominert til Amanda to ganger og Skamløsprisen i 2020. Utover jobben som filmskaper jobber jeg også som voiceover, og kan bidra i den sammenheng voiceover.no

Kontaktes på: jan@dalchowsverden.no

Kategori: Film.

Christine Harstad Schuff

Christine Harstad Schuff er skribent, musikker, forteller og den sporadiske kunstneren og scenekunstneren justXx. Hun driver også Cellar Productions som står for lyd-, film- og sceneproduksjoner. Hun er kjent for sitt samfunnsengasjement, som kommer til uttrykk på mange forskjellige måter gjennom hennes kunst, musikk og forestillinger. www.facebook.com/christine.harstad.schuff.

Kontaktes på: queenssounds@hotmail.com

Kategori: Teater, scenekunst, musikk, billedkunst, film, litteratur.

Lill-Ann Chepstow-Lusty

Billedkunstner.

Kontaktes på: l.a.chepstow-lusty@khm.uio.no

Kategorier: Billedkunst.

Even Eileraas

Jeg er en dansekunstner som frilanser med tverrfaglige scenekunstprosjekter med base i Oslo. Jeg jobber hovedsakelig med samtidsdans i prosjekter på tvers av kunstfeltet, med bevegelse som møtepunkt mellom teater, livemusikk, klesdesign og film. Som danser er jeg åpen og nysgjerrig og drives av å kontinuerlig finne nye innganger til bevegelse. I forbindelse med kvinnedagen i fjor skapte jeg dansesoloen ‘’han’’ hvor jeg utforsker og utfordrer femininitet, skam og samfunnets forventninger til kjønn. Arbeidet tar utgangspunkt i mine egne opplevelser og erfaringer som mannlig, homofil dansekunstner oppvokst i Haugesund – midt i bibelbeltet. Kjønnstematikken er så viktig og aktuell at jeg ønsker nå å videreutvikle prosjektet til en dansefilm/kortfilm. Kan kontaktes for potensielle samarbeid.

Kontaktes på: eeileraas@gmail.com

Kategorier: Teater, scenekunst, dans.

Mathilde Hofvind Borgen

Jeg er ei transkjønnet og panseksuell operasangerinne under trening, amatørdirigent og komponist. Da jeg kom ut som transperson, bestemte jeg meg for å beholde baryton-stemmen fremfor alt annet, da den allerede er ganske godt trent. Mitt kjerne-repertoar består av Mozart, Rossini og Gounod, men jeg har også god trening innenfor mer crooner/vise-repertoar. Jeg står for å være seg selv og å kunne gjøre det man elsker, uten å være avhengig av å være på en viss måte, som andre forventer av deg. Dette er det jeg ønsker å representere, som kvinnelig baryton, ei av få gjennomsnittskvinner som synger roller som Don Giovanni eller Escamillo i Carmen. Jeg komponerer for så vidt også egen musikk og holder på med å skrive manus/libretto til en opera, med kvinnelig hovedrolle, sunget av en baryton. Kan kontaktes for potensielle samarbeid.

Kontaktes på: marius.borgen@hotmail.com

Kategorier: Teater, scenekunst, musikk, litteratur.

Vanja Ødegård

Har akademisk bakgrunn i skeiv teori, og har jobbet med skeiv kunst og kultur, særlig film i flere år.

Kontaktes på: vanjaodegard@gmail.com

Kategorier: Film, litteratur, mote.

Kristin Norderval

Komponist og vokalist (klassisk og eksperimentell) har komponert vokal repertoar fra solo stemme til helaftens opera, både akustisk og elektro-akustisk. http://kristinnorderval.org.

Kontaktes på: nordervalk@mac.com

Kategorier: Teater, scenekunst, musikk, dans, forskning, pedagogikk.

Emily Harbakk

Lesbisk Produsent/Låtskriver/Artist. Ønsker samarbeid om konserter, workshops, o.l. Kan kontaktes for potensielle samarbeid.

Kontaktes på: emilymadelen@gmail.com

Kategorier: Teater, scenekunst, musikk.

Maja Svisdahl

Søker samarbeid med skeive kunstnere innen media og fotografi, skeive musikere med fokus på identitet, gjerne transidentitet. Er selv skeiv artist (visesanger) og låtskriver med fokus på identitet i egne tekster. Vært tidligere leder i Sapfonia, Norges eneste damekor for skeive damer. Kan kontaktes for potensielle samarbeid.

Kontaktes på: masvisdahl@gmail.com

Kategorier: Musikk.

Amalie Winther Lund

Jeg er en skeiv musiker (trommer, gitar og bass) som spiller i et band som heter Astronomies (hvor resten også er skeive). På siden er jeg student på tverrfaglige kjønnsstudier med emner innen skeiv teori/seksualitetsstudier, og sitter også i studentutvalget der.

Kontaktes på: Amalielund@live.no

Kategorier: Musikk, Studier.

Noor Bhangu

Independent curator with research interests in Islamic ornaments and queer orientalisms.

Kontaktes på: noorkbhangu@gmail.com

Kategorier: Billedkunst.

Jaan-Yuan Kuo

Kategorier: Billedkunst, barn og unge.

Beskrivelse av aktør/prosjekt: Memory. Memory is the source of my knowledge, the vehicle in which I approach the correlation between body, family, pictorial experience, object, and space. Drawing from these memories, the perpetually categorised and designated narratives become identities in progress, the transformation of individual personhood in relation to collective more established entities. My artistic practice melds traditional media, such as photography, text, and installation, with site-specific cleaning gestures. I reconfigure the unseen, the spaces that are difficult to clean, exploring scenarios where the paradoxes of intimacy, identity/gender insecurity, and the latent violence of patriarchal structure are absurdly captured, exposed, and cleaned. Check out more at https://jaanyuankuo.com/

Kontaktes om: Spørsmål og veiledning om skeive perspektiver, Potensielle samarbeid.

Kontaktes på: jaanyuankuo@gmail.com

Agnes Guttormsgaard

Jeg er en illustratør og visuell designer som blant annet arbeider med tolkende illustrasjon, digital billedkunst og tegneserier. Jeg gjør og mer designfokusert arbeid som for eksempel bok-design og plakater. Jeg er ellers en ung, skeiv person som er opptatt av spørsmål rundt identitet og følelser, som liker historiefortelling, kommunikasjon og historie. Mitt arbeid kommer ofte tilbake til sammensatte følelser: visualisere ting det er vanskelig å sette ord på med bare tekst. Samarbeider gjerne med noen som har, eller utvikler tekst som kan visualiseres, men er åpen for å bli dratt med på nye ting og! Om det er interressant kan man skjekke ut noe av arbeidet mitt på https://agnesguttormsgaard.wixsite.com/vettelyset/. Kan kontaktes for potensielle samarbeid.

Kontaktes på: agnes.guttormsgaard@gmail.com

Kategorier: Billedkunst, litteratur.

Sultan Hadaddeen

Kjent som Queen Sultan, er Sultan Hadaddeen en av Norges mest berømte influensere og tiktokere. Med over hundre tusen følgere og seere på sine kanaler, er Sultan Hadaddeen en performance-artist, influenser og aktivist. Hun opererer i alt fra shows, stand up, taler, samtaler til deling av hver dagen og meningene hennes, i tillegg til underholdene videoer. Tross ung alder er 18 år gamle Sultan vinneren av BYAS prisen 2021 for arbeidet sitt gjennom pandemien. Sultan er født i Jordan til en jordansk far og armensk mor, flyttet til Norge i 2015 og kommer fra en kristen bakgrunn der hun ikke ble akseptert for å være skeiv.

Kontaktes på: Sultanhadaddeen@gmail.com

Kategorier: Teater, scenekunst, musikk, dans, mote.

Marea, kunst kurator fra House of Evrysome

House of Evrysome is a Creative Hub passsionate about intersectionality, multidisciplinary art while celebrating diversity and maintaing awarness of consent culture. We are in collaboration with National Museum for Skeiv Kulturår. We are interested and open for dialogue.

Kontaktes på: marea@evrysome.com

Kategorier: Teater, scenekunst, musikk, dans, billedkunst, mote.

Forrige
Forrige

Steatornis mottar Balansemerket

Neste
Neste

Tempo og Trondheim Song:Expo tar Balansemerket!