Kompetanseaktører for mangfold i kulturlivet

Critical friends-nettverket bestående av Alexander Montgomery-Andersen (Grønland), Jeannette Ehlers (Danmark), Ninos Josef (Sverige), Sandra Mujinga (Norge), Nayab Ikram (Åland), Nermine El Ansari (Island) og Kemê Pellicer (Finland). Foto: Marta Anna Løvberg.

Mange kulturvirksomheter ønsker å styrke sitt arbeid for mangfold og likestilt praksis. For å gjøre det lettere å hente inn kompetanse, har Kulturrådet og Balansekunst laget en oversikt over organisasjoner, virksomheter og grupper som har mangfold og kompetansedeling som en sentral del av sitt virke. Du finner oversikten på Kulturrådets hjemmeside. Der finner du også eksempler på verktøy og ressurser som gir tips til arbeid for likestilling og mangfold i kulturlivet, og noen eksempler på aktører fra organisasjons- og foreningslivet.

Mangfold er et bredt begrep. I oversikten har vi lagt vekt på aktører som jobber med flerkulturelt mangfold, funksjonsmangfold, samisk mangfold, nasjonale minoriteters mangfold, og kjønns- og seksualitetsmangfold. Flere av aktørene jobber også interseksjonelt, med flere typer mangfold og målgrupper.

Hva legger vi i begrepene vi bruker? Les Kulturrådets målgruppebeskrivelser og Balansekunsts ordliste med definisjoner av noen sentrale begreper.

Vi håper listen kan bidra til at ulike kulturaktører kommer sammen i dialog. Målet er å skape en mer inkluderende, representativt og mangfoldig kulturliv.

Oversikten er ikke uttømmende og vil oppdateres kontinuerlig. Ta gjerne kontakt med victoria@balansekunstprosjektet.no om du har tips til flere aktører.

Forrige
Forrige

Tempo og Trondheim Song:Expo tar Balansemerket!

Neste
Neste

Balansemerket til AKKS