Endringer i Balansepotten!

Har du eller din organisasjon ideer som trenger økonomisk støtte for å bli realisert?

Gjennom Balansepotten gir Balansekunst tilskudd til prosjekter som bidrar til foreningens formål: Et likestilt og mangfoldig kulturliv.

Balansepottens lysegule logo på lilla bakgrunn.

Personer med minoritetsidentiteter er underrepresentert i norsk kulturliv. Hvem som sitter i maktposisjoner bestemmes ofte av inngrodde strukturer, normer og rekruttering via nettverk. Balansekunst jobber for å motvirke disse strukturene gjennom å spre kunnskap og å veilede kunst- og kulturorganisasjoner i likestillings- og mangfoldsarbeid.

Endringer i Balansepotten

I 2023 utvides Balansepotten. Potten økes fra kr 150 000 til kr 1 455 000 for tildeling. Balansekunst har også utviklet en ny søknadsportal som medlemmer skal bruke for å søke om tilskudd.  Alle søkere må først opprette en bruker for å sende inn søknad.

  • Utlysning 1. september 2023.

  • Søknadsfrist 25. oktober 2023.

  • Søknadsbehandling vil foregå i inneværende år, mens innvilgede prosjekter eller arrangementer kan gjennomføres i 2024.

Det er ikke fastsatt en søknadsgrense for beløp eller krav til egenandel. Søknadsordningen er åpen for alle Balansekunst-medlemmer. Meld deg inn her.

Generelle krav

  • Støtte bevilges til prosjekter og etablering av tiltak, ikke ordinære driftsutgifter.

  • Søkere må benytte Balansekunsts søknadsportal og fremme søknad før tiltaket gjennomføres.

  • Søknad skal fremmes av medlemmer i Balansekunst. Balansekunst kan gi støtte til samarbeidsprosjekter mellom medlemmer og andre aktører. I så tilfelle er det medlemmene som må være ansvarlige søkere.

  • Søknad avgjøres av en jury og kan ikke ankes.

  • Innvilgede prosjekter må synliggjøre at de har mottatt støtte fra Balansekunst.

  • Bevilgning opp til 200 000 kroner utbetales ved innvilgelse av søknad. Ved beløp over 200 000 kroner utbetales 2/3 når søknaden er innvilget, mens den resterende tredjedel utbetales når rapport og signert regnskap foreligger.  Kvittering og regnskapsdokumenter leveres normalt ikke inn, men må finnes tilgjengelig for eventuelt ettersyn.

  • Tilskudd over 200 000 kroner skal ha regnskap med attestasjon fra statsautorisert eller registrert revisor.

Er du usikker på om ditt prosjekt faller innenfor retningslinjene? Her er eksempler på tidligere støttede prosjekter. Ta kontakt på zubeida@balansekunstprosjektet.no dersom du har spørsmål.

Forrige
Forrige

Øyafestivalen tar Balansemerket: — Prosessen har gjort at vi føler oss trygge på egne mål og tiltak

Neste
Neste

Balansemerket til Riksscenen