Thomas Walle blir styreleder i Balansekunst

Balansekunststyret 2020-2021: Thomas Walle, Rhiannon Edwards, Thomas Prestø, Ådne Sekkelsten, Amina Sahan, Ihra Lill Scharning, Miranda Moen, Andreas Gilhuus og Ida Margreta Halvorsen.

Denne uken avholdt Balansekunst årsmøte og det nye styret for året ble stemt frem av foreningens medlemmer. Med nyvalgt leder og to nye styremedlemmer fortsetter Balansekunst arbeidet for et mangfoldig og likestilt kunst- og kulturliv.

Avtroppende styreleder Guro Kleveland, redaktør og daglig leder i musikknettavisen Ballade, har vært styreleder i Balansekunst siden 2016. Etter to perioder gir hun nå stafettpinnen videre til Thomas Walle, som under årsmøtet ble valgt til ny leder for de neste to årene.

Walle har vært styremedlem i tre år og har demonstrert stort engasjement og arbeidsvilje for Balansekunsts arbeid, skriver valgkomiteen i sin innstilling. Til daglig jobber han som seniorrådgiver ved Musea i Sogn og Fjordane og er bosatt i Sandane. Walle er også styremedlem i Reform – ressurssenter for menn.

Et stort ansvar

Walle retter en stor takk til Kleveland for hennes innsats for foreningen og kulturlivet som styreleder. Han ser frem til å jobbe videre med styret og staben for å nå Balansekunst sine mål.

– Drivkraften, et utrettelig engasjement og gjennomføringsevnen – det er noe av arven vi skal føre videre, forteller Walle.

Balasekunsts nye styreleder Thomas Walle. Foto: Haakon Michael Harriss.

– I takt med at Balansekunst vokser, i medlemstall og virkeområde, og med økte offentlige tilskudd, følger også et større ansvar. Å jobbe for et likeverdig og mangfoldig kunst- og kulturliv innebærer å være bevisst også på våre egne blindsoner. Jeg ser det som en stor styrke at Balansekunst springer ut av organisasjoner og aktører i kulturlivet, og dette utgjør en viktig ressurs i den jobben vi gjør for å sikre at alle kan delta i kulturlivet på like vilkår.

– En viktig jobb for Balansekunst framover vil være å sørge for at de mange gode tiltakene som er igangsatt fører til varig endring. Det er fortsatt mange seige strukturer i kunst- og kulturlivet som diskriminerer, skaper ulikhet og holder enkeltpersoner og grupper utenfor. Og de strukturene skal vi bryte, sier Walle.

Nye styremedlemmer

Under årsmøtet ble også to nye styremedlemmer med bakgrunn fra billedkunstfeltet valgt inn. Balansekunst ønsker Ihra Lill Scharning og Amina Sahan velkommen til foreningen.

Amina Sahan fra Oslo er billedkunstner med utgangspunkt i maleri og har bidratt i en rekke utstillinger og publikasjoner. Hun har engasjert seg i ungdommers forhold til kunst, både gjennom masterprosjektet «Tegning og maleri i et flerkulturelt miljø: Holmlia-ungdommers refleksjoner» og i sin nåværende jobb i TrAP, en uavhengig kunstprodusent og pådriver for mangfold i norsk kulturliv. Sahan jobber som produsent for prosjektet Nøkkel til byen, der ungdommer med mangfoldskompetanse får arbeidsmuligheter hos kulturinstitusjoner.

Ihra Lill Scharning bor og arbeider i Oslo som billedkunstner med fokus på film og installasjon. Scharning jobber i tillegg som rådgiver og likeperson i organisasjonen Uloba Independent Living Norge, som jobber for en verden der funksjonshemmede kan delta overalt i samfunnet.

– Min motivasjon for bidra i styrearbeidet i Balansekunst er som utøvende billedkunstner, queer og funksjonshemmet. Diskriminering av funksjonshemmede skjer fortsatt på alle samfunnets arenaer. Jeg ser det som min plikt å bidra til økt bevissthet om de samfunnsskapte barrierer og holdninger som hindrer mennesker med synlige og usynlige funksjonsnedsettelser i å delta innenfor kunst- og kulturfeltet og samfunnet forøvrig, sier Scharning.

Fortsetter i Balansekunststyret

Nestleder Rhiannon Edwards og styremedlem Thomas Prestø ble gjenvalgt for en ny toårsperiode. Til daglig er Edwards leder for Virke kultur og opplevelser, og har sittet i Balansekunsts arbeidsutvalg og senere styret siden 2014. Prestø er kunstnerisk leder og grunnlegger av Tabanka African & Caribbean Peoples Dance Ensemble og har vært styremedlem i Balansekunst siden 2018.

Styremedlem Miranda Moen, daglig leder for radiostasjonen radiOrakel, ble også gjenvalgt for en ny periode. Hun tiltrer som varamedlem etter Nina Barbosa Blad, produsent og daglig leder i produksjonsselskapet Barbosa Film. Balansekunst takker Blad for hennes innsats i styret og ser frem til å samarbeide videre med Barbosa Film, som er Balansekunstmedlem.

Ådne Sekkelsten, daglig leder i Scenekunstbruket, ble styremedlem i 2019 og blir dermed sittende som styremedlem for det neste året. Det gjør også Ida Margreta Halvorsen, kommunikasjonssjef ved Nationaltheatret, og Andreas Gilhuus, daglig leder i Kulturhuset Bølgen i Larvik, som begge er varamedlemmer i Balansekunststyret.

Balansekunsts styre 2020–2021

Styreleder:

Thomas Walle (2020–2022)


Styremedlemmer:

Rhiannon Edwards, nestleder (2020–2022)

Ådne Sekkelsten (2019–2021)

Thomas Prestø (2020–2022)

Ihra Lill Scharning (2020–2022)

Amina Sahan (2020–2022)


1. vara: Ida Margreta Halvorsen (2019–2021)

2. vara: Andreas Gilhuus (2019–2021)

3. vara: Miranda Moen (2020–2022)

Forrige
Forrige

Les, lytt og lær

Neste
Neste

Balansekunstneren