Balansekunst har fått en Balansekunstner!

Nyansatte Siri Haugan Holden skal balansere prosjekter, tiltak og framdrift med stødig hånd ut 2016. Her er litt om Siri, som dere også vil treffe på by:Larm:

– Jeg er en 25 år gammel UiO-utdannet statsviter fra Bærum, som ved siden av Balansekunst arbeider som prosjektkoordinator for Natur og Ungdoms prosjekt om miljøvern, sivilsamfunn og menneskerettigheter i Russland. Kvinners rettigheter og kjønnsubalansen i kulturlivet er noe av det som ligger mitt hjerte nærmest. Jeg er akkurat hjemvendt fra New York, der jeg var praktikant ved den norske FN-delegasjonen. I internasjonal sammenheng trekkes Norge ofte frem som en likestillingskjempe, men vi kan ikke si oss fornøyde av den grunn. I snart ti år har jeg selv opplevd norsk musikklivs holdninger til unge jenter som spiller i band. Denne erfaringen har gjort at jeg ønsker å bidra til å minske motstanden jenter og kvinnelige musikere ofte møter.

– Normkritisk arbeid, slik blant andre Balansekunst fronter, er helt nødvendig for å kunne forandre strukturene som forminsker jenter og kvinner i norsk musikkbransje. For å rette opp den skjeve kjønnsfordelingen er det et stort behov for handling og konkrete tiltak, og det er nettopp denne uredde tilnærmingen som gjør Balansekunstnettverket til en viktig og betydningsfull aktør i debatten om norsk musikkliv. 

– Jeg gleder meg over å se at Balansekunstnettverket stadig vokser seg større, og ser frem til at kunnskap og erfaringer i enda større grad enn tidligere utveksles på tvers av landegrenser.

Tre kjappe:
Kvotering eller talent? 
Ja, takk, begge deler – at dette skal være gjensidig utelukkende størrelser er den største misoppfatningen siden hysteridiagnosen.

M.I.A. eller Maja Ratkje? 
Maja for inspirasjon, M.I.A. for mot.

Widwey eller Helleland? 
Det må vel bli Helleland. Krysser fingrene for at vi ikke blir skuffet, og for at den sagnomsuste likestillingsmillionen nok en gang ser dagens lys.


Du kan kontakte Siri på siri.haugan.holden@gmail.com eller 93 03 77 02.