Tilbake til alle arrangementer

BALANSEPRAT: Hindrer nettverkskultur et mangfoldig kulturliv?

Mange deler av kulturlivet kjennetegnes av nettverkskultur, vennetjenester og samarbeid som oppstår i sosiale settinger. Når man jobber oppdragsbasert og kunstnerisk ønsker man rask avklaring og forutsigbarhet, og da er det enkelt å rekruttere dem man kjenner. Men hva er konsekvensene av dette? Hvordan påvirkes minoriteter av en slik nettverkskultur i en majoritetsdominert kulturbransje? Hvem er det som står utenfor og hvilke perspektiver mister vi?

Nettverkskultur er ikke noe særegent for kulturlivet i Bodø eller noen andre enkeltbyer i Norge. Store deler av kunst- og kulturlivet er organisert på denne måten. Det er få faste og hele stillinger, og mange av jobbene i sektoren er ofte korte tidsbaserte prosjektstillinger eller freelance-oppdrag med svakt stillingsvern. Dette resulterer i et arbeidsliv hvor vervene og rollene ofte overlapper hverandre og maktforholdene blir utydelige.

Hvordan påvirker en slik nettverkskultur og arbeidsforhold ytringsrommet og den kunstneriske friheten til kulturarbeidere? Kan det være til hinder for et mangfoldig kunst- kulturliv hvor vi går glipp av nye ideer og perspektiver? Hvordan kan vi organisere et trygt, mangfoldig og likestilt kunst- og kulturliv?

Velkommen til Balanseprat om dagens utfordringer og morgendagens løsninger for et mangfoldig kulturliv!

Panel:
- Gro Bergrabb - kantor, dirigent, tidligere direktør for Nordland Musikkfestuke
- Oskar Yazan Mellemsether - musiker, produsent for Stormen bibliotek
- Mathias Skaset - Balansekunst
- Matias Bjune Pedersen - Produsent og skuespiller for Salten Friteater
Ordstyrer: Samtalen ledes av journalist Synnøve Sundby Fallmyr.

Har du behov for tilrettelegging for å kunne delta som publikummer? Da må du gjerne ta kontakt med oss på marit@balansekunst.no

Forrige
Forrige
6. desember

Kurs: Hvordan skaper vi et likestilt og mangfoldig kulturliv i nord?

Neste
Neste
26. januar

Balansekunst på Jungelfest