Tilbake til alle arrangementer

BALANSEPRAT: Hvordan telle mangfold og representasjon?

Balansekunst kommer til Trondheim! Under Balanseprat på Lokal inviterer vi til panelsamtale med byens kulturliv om representasjon, telling og hvordan kulturaktører kan nå et bredere publikum.

Et rikt kunst- og kulturliv trenger et mangfold av perspektiver, historier og talenter. Samtidig er noen deler av befolkningen dårligere representert i bransjen enn andre. Selv om det finnes ulike studier, forskning og undersøkelser som til sammen viser noen tydelige tendenser, har vi ikke en helhetlig oversikt over hvordan kulturlivet ser ut.

For å jobbe målrettet for endring trenger vi tall og data. Tall gir oss mulighet til å ikke bare føle oss frem, men faktisk undersøke hvorvidt langsiktige tiltak treffer og bidrar til økt representasjon. Men hvordan teller man mangfold og representasjon?

Ikke alle er enige om at telling er veien å gå. Mange tenker at det blir feil å fokusere på for eksempel seksuell orientering og etnisitet. Det kan også oppleves som sensitivt å svare på spørsmål om identitet og tilhørighet, selv anonymt. Så, hva gjør vi?

Velkommen til Balanseprat på Lokal!

Tilgjengelighet: Lokalet har trinnfri rullestoladgang på gateplan, og heis til handikaptoalett.

Ønsker du at vi arrangerer Balanseprat i din by? Ta gjerne kontakt med oss på hei@balansekunst.no!

Forrige
Forrige
29. september

Balansekunst på Diversify Nordics Summit

Neste
Neste
6. oktober

“Breaking Stereotypes” - Soul Sessions