Tilbake til alle arrangementer

AKKS 40 år! En kvinnedagsmarkering

Bildebeskrivelse: På sort bakgrunn virvler en neongul tekst som lyder “Musikkglede”. På venstre side av plakaten står det i hvit skrift “1982 - 2022. 40 år med musikk og likestilling!”

I 2022 er det 40 år siden AKKS ble stiftet som en organisasjon med et brennende engasjement for likestilling i Norsk musikkliv. I år feirer vi dette med debattkurs, workshops i hersketeknikker og normkritikk (hvordan styrer normer måten vi forholder oss til kjønn og like muligheter?), mingling og møteplass, og til slutt en fri alder konsert arrangert av vår fantastiske ungdomsarrangørgruppe, UFLAKKS Stavanger (Eventet: https://www.facebook.com/events/644339300136787).

Alt dette skjer på Tou søndag den 6. mars. Dagsprogrammet er gratis og med fri alder.

Som medlem i AKKS støtter du arbeidet vi gjør for likestilling og mangfold i norsk musikk, i tillegg til at du mottar en rekke medlemsfordeler. Les mer om AKKS og medlemskap her: http://www.akks.no.

I løpet av programmet vil Balansekunst introdusere Argumentasjonsguiden og fortelle om hersketeknikker, med utgangspunkt i normkritiske perspektiver. Deretter går vi over til debattkurs med politiker for Stavanger Høyre, Sissel Knutsen Heggdal.

Formålet er at innholdet skal kunne brukes i situasjoner hvor det er nødvendig for konstruktiv diskurs i kunst og kulturbransjen.

Når: 6. mars 2022 kl. 13:00–22:00
Hvor: Tou

Har du opplevd diskusjoner hvor du føler deg overkjørt uten å helt forstå hvorfor? I slike tilfeller kan det hende du har blitt møtt med hersketeknikker. Dette er retoriske virkemidler som brått kan bremse en ellers god diskusjon. Noen ganger kan meningsutvekslingene være vennligsinnede, men likevel oppleves som svært krevende. Derfor må man først gjenkjenne hva som har oppstått for å kunne ta tilbake diskusjonen.

Balansekunst og AKKS oppfordrer til gode dialoger i kulturlivet og inviterer til debattkurs for mangfold og likestilling. Her vil du lære å senke terskelen for å besvare debattmotstandere gjennom øvelser som fremmer gode debatteknikker.

Kurset er arrangert av AKKS- en idealistisk organisasjon som jobber for kjønnsmangfold og likestilling i norsk musikk gjennom diverse musikk-kurs, utleie av øvingslokaler, og konsertarrangerin, sammen med Balansekunst; et samarbeid mellom over 100 norske kunst- og kulturorganisasjoner som jobber for et likestilt og mangfoldig kulturliv.

I Argumentasjonsguiden kan du lese mer om noen av de vanligste innvendingene mot likestilling og mangfold i kulturlivet. Guiden gir også en rekke konkrete argumenter som kan brukes til å besvare disse påstandene.

Last ned Argumentasjonsguiden gratis her: https://balansekunstprosjektet.no/argumenter

Press- Redd Barna Ungdom stiller med apell og stand

Og 8. Marskomiteen stiller med stand og forteller om 8. marstoget, årets paroller, og arbeidet de gjør for likestilling i 2022

Foreløpig program
13:00 Mingling og introduksjon
13:30 Argumentasjonsguiden, normkritikk og hersketeknikker
15:00 Debattkurs
16:00 Mingling, musikk og lett servering
17:00 Dørene åpner til Isje Din Bitsj, en kvinnedagsmarkering Fri Alder Konsert i Maskinhallen
18:00 Konsertstart
21:00 Konsertstlutt

Forrige
Forrige
4. mars

SKÅL - Skeiv kulturår lanseringsfest + Concert w/Frida Marida "FriDa World"

Neste
Neste
10. mars

Trond Giske - Makta Rår // Visning og ettersnakk med Balansekunst i Bergen