Tilbake til alle arrangementer

Makt og intimitet etter #metoo og covid-19?

Hva er status for arbeidet med å sørge for trygge arbeidsplasser i scenekunstfeltet etter #metoo? Hvilke maktforhold møter vi i bransjen? Kan vi identifisere “det hvite blikket”? Utfordringer under pandemien ble møtt med fleksibilitet og nye løsninger. Hvordan kan vi ta vare på endringsviljen? Kan tiltak for å forhindre koronasmitte inspirere tiltak for å forhindre seksuell trakassering og diskriminering? Vi inviterer et panel til å undersøke og diskutere hvordan vi sørger for et trygt og inkluderende miljø i film- og teaterbransjen.

På programmet står intimitetskoordinator Malin B. Erikson, som arbeider med retningslinjer for trygg praksis under innspillinger med nakenhet og seksualitet. Hauk Heyerdahl har skrevet masteroppgave om betydningen av #MeToo for norske skuespillere. Forbundsleder Knut Alfsen gir oss et overblikk over hvilke utfordringer pandemien har brakt bransjen. Regissør Øystein Karlsen og skuespiller Ellen Helinder fra Exit forteller om hvilke tiltak som ble gjort for å gjøre innspillingen av krevende scener trygt og hvordan det opplevdes for skuespillerne. Thomas Talawa Prestø snakker om maktforhold i bransjen, rasisme og «det hvite blikket».

Arrangementet er et samarbeid mellom Skuespiller- og danseralliansen, Balansekunst, Filmfestivalen i Haugesund, Haugesund Teater, Norsk Skuespillersenter, og gjennomføres med støtte fra Norsk Filminstitutt og Norsk Skuespillerforbund.

Sted: Clarion Collection Hotel Amanda, Haugesund

Forrige
Forrige
20. mai

Årsmøte 2021

Neste
Neste
10. september

Frokostmøte om Balansemerket