Skal motvirke seksuell trakassering

Trønder-avisa

Det har stilnet litt for mye etter #metoo, mener styringsgruppen for prosjektet «Trygg på festival», der Balansekunst er representert av styremedlem Miranda Moen. I februar presenteres sjekklisten som kan gi kommuner et nytt redskap for å vurdere seriøsiteten til norske konsertarrangører

Vi vet at festivaler og konsertarrangementer en arena for seksuell trakassering og overgrep. Nå vil vi innhente erfaringer og få tips om gode tiltak fra publikum, sikkerhetsansvarlige, vaktselskaper, artister og politiet på flere festivaler i Trøndelag i sommer. Svarene vil bli sammenfattet, lagt fram på en workshop med samarbeidspartnere - og presenteres som en skriftlig av en veileder på bransjefestivalen Trondheim Calling i februar, sier prosjektleder og nestleder Karin Hovde i Likestillingssenteret KUN til Trønder-Avisa.