Musikkindustrien er fremdeles et mannsvelde

w8p-mylIA4rGEVuG.jpg

Utdrag fra kronikk av Peter Meanwell, kunstnerisk leder i Borealis – en festival for eksperimentell musikk.

[…]

Kvinner har historisk sett ikke hatt samme adgang til ressurser og muligheter som menn. Samfunnet har historisk sett ikke gjort kvinner i stand til å skape seg en karriere som musiker, eller gitt dem rom til å utforske sin kreativitet.

Antallet kvinner som har blitt fysisk og emosjonelt misbrukt i musikkindustrien er alarmerende. Denne historien betyr noe, fordi det nettopp er beviset på at det ikke finnes et rettferdig spillerom for kvinner.

Man kan ikke late som at musikken ikke har et kjønnsproblem hvis man er så privilegert at man kontrollerer et offentlig rom.

Hvis man ikke er med på å rette opp i århundrer med sosial urett, er man medsammensvoren i oppretthold­elsen av problemet. Og hvis man ikke vet hvordan man skal dra lasset, er det på tide å melde seg inn i organisasjonen Balansekunst.

[…]