Pikk i parken: – Det første jeg tenkte da jeg så slippet var «pølsefest»

Kjønnsbalanse på festivaler har blitt diskutert opp og i mente, og det er ikke uten grunn. Ifølge Fædrelandsvennen er 80 prosent av artistene på norske festivalscener menn. Flere har etterlyst en bevissthet hos festivalarrangører, enkelte har foreslått kvotering og de aller fleste er enige om at det er et problem.

Et mildt sagt imponerende program, skrev Gaffa, da Piknik i Parken slapp de første artistene forrige fredag. Med en mildt sagt imponerende dårlig kjønnsbalanse er vi i NATT&DAG fristet til å tilføye. For av de totalt 15 bandene og artistene, så er det én (1) kvinnelig frontfigur, og det er singer-songwriteren Julia Holter (US). I tillegg har New Order, Jaga Jazzist og Metronomy kvinnelige medlemmer.

PiP sender ut feil signaler

– Det første jeg tenkte da jeg så slippet var «Oi, dette blir pølsefest».

Det sier Christine Krieg, som tidligere har jobbet med Slottsfjell og Atomic Soul Booking. Hun mener festivalarrangørene har et stort ansvar for kjønnsbalansen.

[…]

Balansekunst forventer mer av en festival som PiP

Siri Haugan Holden er prosjektkoordinator i Balansekunst, en forening som består av over 60 kulturorganisasjoner som arbeider for et likestilt og mangfoldig kulturliv. Hun mener slippet er iøynefallende.

– Det er åpenbart betryggende at dette kun er det første slippet, men det er likevel ingen tvil om at det er en klønete start. Vi forventer mer av en festival som Piknik i Parken, som har levert bedre på kjønnsbalansefronten tidligere år. Det må en betydelig innsats til for å klare å jevne ut kjønnsbalansen når utgangspunktet er 93 % menn.

Holden forventer at arrangører tar publikum på alvor, og at det handler om å synliggjøre det mangfoldet som faktisk finnes i bransjen.

Les hele saken på nattogdag.no.