#metoo og kjønnsbalanse i kulturbransjene

Nina Barbosa Blad, Kristine Sørheim, Siri Haugan Holden, Iselin Shumba og Signe Pahle på scenen på Ingensteds i Oslo 8. mars. Foto: Henrik Sanne Kristensen

Nina Barbosa Blad, Kristine Sørheim, Siri Haugan Holden, Iselin Shumba og Signe Pahle på scenen på Ingensteds i Oslo 8. mars. Foto: Henrik Sanne Kristensen

#stilleføropptak, #nårmusikkenstilner, #nårdansenstopper og ikke minst #metoo har vist at seksuell trakassering og ulikestilling preger kulturbransjene. 8. mars møtte en musikkforsker og et panel av kulturarbeidere opp på Ingensteds i Oslo for å diskutere kjønn i kulturlivet.

8. mars dedikerte utestedet Ingensteds i Oslo en helaften til spørsmål om kjønn og kvinners rolle i kulturlivet. De norske #metoo-oppropene startet med at musikere, dansere og skuespillere delte erfaringer med seksuell trakassering og maktmisbruk. Er det noe spesielt med kulturlivet? Hvorfor er det ikke kjønnsbalanse i kulturbransjene? Det var spørsmål som ble stilt, og forsøkt besvart denne kvelden.

Hør Tami Gadir fra Universitetet i Oslo, filmprodusent Nina Barbosa Blad, Kristine Sørheim fra Venstrealliansen, skuespiller Iselin Shumba, Siri Haugan Holden fra Balansekunst og Signe Pahle fra Viken filmsenter i podkasten Kjønnsavdelingen.

Les hele saken hos Kilden kjønnsforskning.no eller lytt til 8. mars-episoden av podkasten Kjønnsavdelingen. Podkasten finner du i appen du vanligvis lytter til podkaster i, eller via Soundcloud: