Lokal likestilling

- Sørlandet har ikke de beste skussmål når det gjelder likestilling. Derfor er det viktig å vise at dette er noe vi fokuserer på, sier Judit Premak, daglig leder i Sørf i en pressemelding til Kristiansand Avis

Balansekunstkonferansen arrangeres i år for første gang utenfor Oslo, i forbindelse med Sørveiv-festivalen som starter fredag. Ungdom og rekruttering til musikken er temaet på konferansen, og de lokale erfaringene med likestillingsarbeid er kjernen i årets arrangement. 

– Det er en kjent problemstilling at det på flere områder i norsk kulturliv hersker en stor kjønnsubalanse. Vi vil ved hjelp av lokale erfaringer finne frem til gode verktøy som kan hjelpe oss å øke mangfoldet blant ungdom i musikken. På programmet står blant annet den unge og lovede sørlandsartisten Vero. I tillegg har vi vært så heldige å få med oss de frittalende stemmene fra podkasten og radioprogrammet Vaya con Vulva, sier Siri Haugan Holden, prosjektkoordinator for Balansekunst. 

– Sørf og Sørveiv viste seg raskt å være naturlige samarbeidspartnere for Balansekunst, ettersom de er svært opptatt av likestilling og mangfold både foran, på og bak scenen, legger hun til. 

– Sørveiv har i alle år vært bevisst på forbildefunksjonen som vi som bransjefestival naturligvis har. Vi booker de ferskeste artistene og setter de mest aktuelle debattene på dagsorden. Derfor har det alltid vært naturlig for oss å tenke mangfold og kjønnsbalanse både på live-scenen, i våre debatter på konferansen, og, ikke minst, bak kulissene av festivalen i produksjonsteamet, sier festivalleder Anna Willrodt. 

Balansekunst består av over 50 musikk- og kulturorganisasjoner fra hele landet, som på eget initiativ arbeider for å jevne ut kjønnsforskjellene og øke mangfoldet i norsk musikk- og kulturliv.