Balansekunst vokser

Foto: Hilde Maisey

Med Cecilie Kollander Noreng som det nyeste tilskuddet til kontoret har Balansekunst vokst fra én til tre ansatte i løpet av sommeren.

Cecilie er ansatt som rådgiver for Balansekunsts prosjekt for et tryggere kulturliv, og vil jobbe med oppsøkende arbeid, tiltaksutvikling og kommunikasjon.

Cecilie kommer til stillingen fra ByVerkstedet på Tøyen, hvor hun jobbet med praktisk medvirkning og inkluderende byutvikling. Tidligere har hun jobbet med publikumsutvikling og mangfold i norsk kunst- og kulturliv gjennom TrAP, hvor hun blant annet utviklet prosjektet ‘Nøkkel til byen’. Cecilie har også vært koordinator for Kulturrådets nettverk for nordiske kunstmuseer i prosjektet 'Inkluderende Kulturliv i Norden'. Metodene i disse prosjektene er inspirert av et lignende prosjekt hun var med på å utvikle i New Yorks Lower East Side, hvor hun har bodd og arbeidet i flere år.

– Med Cecilie har vi fått en svært erfaren og dyktig kollega med et unikt og omfattende nettverk på laget, sier daglig leder i Balansekunst Siri Haugan Holden.

Cecilie har en mastergrad i sosiologi fra Københavns Universitet og har dessuten vært musiker størsteparten av livet.

– Jeg er utrolig glad for å få muligheten til å bidra til en organisasjon hvis målsetting jeg anser som utrolig viktig – både som sosiolog og som utøvende musiker. Jeg gleder meg til å jobbe for et trygt, likestilt og inkluderende kulturliv som i høyere grad enn i dag speiler det samfunnet vi lever i, sier Cecilie.