Keychange åpner for alle musikkaktører

Den internasjonale Keychange-kampanjen forplikter samarbeidspartnerne til å nå kjønnsbalanserte programmer innen 2022. For første gang kan flere enn musikkfestivaler bli med på initiativet.

Siden lanseringen i 2018 har over 150 festivaler signert Keychange-avtalen. Syv norske festivaler har allerede sluttet seg til bevegelsen: by:Larm, Trondheim Calling, Sørveiv, Oslo World, Fjellparkfestivalen, Borealis – en festival for eksperimentell musikk og Mandaljazz.

Nå åpnes initiativet også for andre musikkaktører som vil bidra til den sektoromfattende forandringen – konservatorier, orkestre, kringkastere, konserthus, agenter, plateselskaper, for å nevne noen. Les mer under, eller ta kontakt med prosjektansvarlig Francine Gorman via keychange@prsfoundation.com for mer informasjon.

Keychange investerer også i fremadstormende musikktalenter, og ledes av britiske PRS Foundation med støtte fra EUs “Creative Europe”-program, i samarbeid med en rekke festivaler: Musikcentrum Öst (SE), Way Out West (SE), Reeperbahn Festival (DE), Iceland Airwaves (IS), BIME (ES), Tallinn Music Week (EW), Liverpool Sound City (GB), Mutek (CA) og Oslo World (NO). Den første runden nye underskrivere offentliggjøres 15. april 2019.


Veiledning for festivaler

Her kan du finne et eksempel på hvordan en Keychange-avtale for festivaler kan se ut.

Hvordan signere Keychange:

1) Send en signert kopi av avtalen, egen festivallogo og et sitat som forklarer hvorfor dere signerer (til bruk på Keychanges nettside) til keychange@prsfoundation.com

2) Fyll ut dette skjemaet

3) Publiser Keychange-logoen på din nettside (last ned logo i PNG-format her)

Veiledning for andre musikkaktører

Her kan du finne et eksempel på hvordan en Keychange-avtale for organisasjoner, spillesteder, plateselskap m.fl. kan se ut. Dokumentets side to presenterer foreslåtte løfter som kan tilpasses eller legges til ettersom hva som passer.

Hvordan signere Keychange:

1) Send en signert kopi av avtalen, logo og et sitat som forklarer hvorfor dere signerer (til bruk på Keychanges nettside) til keychange@prsfoundation.com

2) Fyll ut dette skjemaet

3) Publiser Keychange-logoen på din nettside (last ned logo i PNG-format her)