Mentorprogram for unge komponister

Rosella/Borealis Ung Komponist 2017/2018. Foto: Thor Brødreskift/Borealis

Borealis søker komponister for andre runde av vårt mentorprogram!

Vi er glade for å kunne invitere til en ny runde med spennende muligheter for komponister tidlig i sin karriere, uavhengig av alder. Som en del av Borealis sitt engasjement for å oppmuntre til nye musikalske opplevelser og konserter i Bergen, inviterer vi fire komponister til å delta i et mentorprogram av et års varighet, og som ender med en konsert på Borealis. Programmet er rettet mot komponister i alle aldre, fra et bredt musikkfelt, som er i startfasen av deres karriere. Programmet kan prioritere søkere med tilknytning til Vestlandet.

Programmet hadde sin første runde 2017/2018 og 4 nye verk ble presentert som en del av åpningskonserten på Borealis 2018. Vi ser nå etter andre komponister som vil ta del i denne spennende prosessen. Borealis har invitert fire internasjonalt anerkjente komponister fra Norge og utlandet for å være mentorer i denne runden av programmet; britiske Juliana Hodkinson, amerikanske Jessie Marino og norske Maja S.K. Ratkje og Øyvind Torvund. I tillegg vil deltakerne arbeide tett sammen med en kvartett med spennende og ambisiøse musikere basert i Bergen. Det vil også arbeides med iscenesettelse av verkene før den endelige konserten.

Dette prosjektet har som mål å oppmuntre til bredere diskusjon om og formidling av komponisters arbeid på Vestlandet. Det vil også utfordre deltakerne til å tenke utenfor de etablerte musikalske normene. Borealis arbeider aktivt for lik kjønnsrepresentasjon i alle prosjekter vi initierer. Vi oppfordrer alle som er kvalifisert til å søke uansett kjønn og alder.

Praktisk informasjon

Det blir holdt 5 samlinger av 2-3 dagers varighet, som alle inneholder workshops og møter med mentorene, samt prøver med kvartetten. Programmet løper fra august 2018 til mars 2019, hvor verkene vil ha premiere på Borealis 2019. Det planlegges deretter å ta verk fra begge disse runder av BUK på turné i regionen.

Søknadsfrist er 14. juni 2018
Søknader sendes til post@borealisfestival.no. Spørsmål kan rettes til gaby@borealisfestival.no

Søknadskriterier

– komponister i startfasen av sin karriere, uavhengig av alder
– ønske om å utvikle seg videre under profesjonelle rammer
– idé om hvordan du musikalsk vil eksperimentere med en kvartett
– mulighet for å delta på alle møtene i Bergen
– komponister med tilknytning til Vestlandet kan prioriteres

Søknad skal inneholde følgende:

– CV (dokumentasjon av arbeid som komponist)
– motivasjonsbrev for deltakelse i programmet (skriv om deg selv, hvorfor du søker, din tilknytning til Vestlandet og beskriv din idé for hvordan du vil eksperimentere med kvartetten)
– lyd/video opptak av egne verk (kan sendes som linker)

Borealis Ung Komponist er støttet av Morten Eide Pedersens Minnefond, Norsk Kulturråd, Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune.

Borealis er en festival for eksperimentell musikk, som finner sted i Bergen fem dager i mars hvert år. Det er et sted for eventyrlysten lytting, og her feirer vi musikken som ikke lar seg sette inn i velkjente rammer. Borealis er ikke én type eller sjanger av musikk, men i stedet en døråpner til de mest vågale og nyskapende artister og musikere, som gir oss noe nytt på vår vei videre.

Forrige
Forrige

Danse- og filmfeltet inn i Balansekunst-styret

Neste
Neste

Årsrapport 2017