Kjønnsbalanse på dansk

Har musikkbransjen selv et ansvar for å sikre mangfold i musikklivet? I juni deltok Balansekunst i et av debattpanelene under Folkemødet på Bornholm, den danske varianten av Almedalsveckan og Arendalsuka, for å diskutere den skjeve kjønnsfordelingen i musikken. 

Balansekunst delte erfaringer fra norsk musikkliv: – Hvis man kun ser menn på scenen vil også publikumssammensetningen påvirkes. 

Den politiske festivalen, i år arrangert for sjette gang, ble besøkt av 40 000 gjester samme dag som Balansekunst deltok, og med det ble alle tidligere besøksrekorder slått. 

Paneldeltakerne i debatten "Hvordan fordobles unges lyst til koncerter?" var Pernille Rosendahl/artist, Kristoffer Juul/JazzCamp for Piger og Faxe Musikskole, Siri Haugan Holden/Balansekunst, Ditte Maria Bjerg/Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst og Lars Winther/JazzDanmark. 

Foto: Rosengade - Kunst & Kultur Live

Foto: Henrik Sanne Kristensen

Festivalplakat, Rosengade Kunst og Kultur Live