Back to All Events

Kulturen inn i en ny tid: Politikk, verktøy og resultater


36259625_1704750196245778_7270131523221716992_o.jpg

Arrangørforum og Balansekunst inviterer til panelsamtale og -debatt om politikk, verktøy og resultater i fremtidens musikkliv. Den kommende kulturmeldingen, regionreformen samt likestilling og mangfold blir tema i denne debatten, som får et tungt politisk panel.

Det må være et nasjonalt ansvar å ha en kulturpolitikk, og forslaget om desentralisering av kulturlivet kan få store konsekvenser. Hvordan skal kulturlivet klare å opprettholde kvalitet og et bredt kulturtilbud over hele landet uten nasjonal oversikt og spisskompetanse? Hvordan vil den kommende kulturmeldingen ivareta kulturlivets behov og styrke formidlernes og kunstnernes rammevilkår?

#MeToo-bevegelsen har det siste året synliggjort en omfattende ukultur i alle deler av samfunnet. Hva nå, snart ett år senere? Hvordan følger vi opp med verktøy og tiltak, og hvilket ansvar tar politikerne for å motvirke seksuell trakassering i kulturlivet?

Innledningsvis bli det en samtale med kulturminister Trine Skei Grande før politikerpanelet tar plass sammen med statsråden.

Moderator er Christian Strand, programleder i NRK. 

PANEL:
Trine Skei Grande (V) - Kulturminister
Geir Jørgen Bekkevold (Krf) - Stortingets familie- og kulturkomité
Kristin Ørmen Johnsen (H) - Stortingets familie- og kulturkomité
Freddy André Øvstegård (Sv) - Stortingets familie- og kulturkomité 
Åslaug Sem-Jacobsen (Sp) - Stortingets familie- og kulturkomité
Rina Mariann Hansen (Ap) - byråd for kultur, idrett og frivillighet, Oslo kommune

KONSERT:
Etter paneldebatten blir det konsert med Erlend Ropstad og og Erlend Viken

Dørene åpner kl 11.30 og debatten starter kl 12.00. Det blir lett servering.

Bak arrangementet står Balansekunst samt organisasjonene i Arrangørforum: Norske KonsertarrangørerFolkOrg - organisasjon for folkemusikk og folkedansNorsk ViseforumNorsk jazzforumNorske kulturhusNorske FestivalerNy MusikkKlassiskNorsk Bluesunion (NBU) - Norwegian Blues Union og Musikkutstyrsordningen.