Back to All Events

Talk Town: Debatmøde om mangfoldighed, ligestilling og kønsdiskrimination i teater- og musikbranchen

På debatfestivalen Talk Town inviterer TIO sammen med Dansk Komponistforening samt Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner til debatmøde om, hvordan der bliver skabt mere ligestilling og mangfoldighed i teater- og musikbranchen.

#MeToo-bevægelsen er et tydeligt eksempel på, at der skal rykkes ved vanetænkning, magtstrukturer og beslutninger – ikke blot i forhold til at stoppe overgreb, sexkrænkelser og magtmisbrug, men også i forhold til at fremme mangfoldigheden i brancherne.

Teatrenes Interesseorganisation (TIO), Dansk Komponistforening (DKF) og Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner (DEOO) har derfor drøftet, hvordan man i teater- og musikbranchen tager stilling til de mange debatter om mangfoldighed.

Det har nemlig stor betydning, hvis brancherne samlet vedkender sig, at det er relevante problematikker, og at alle er nødt til at tage ansvar og agere aktivt i forhold til at håndtere dem.

Fravær af kvindelige komponister og skæv social balance 
DKF udgav i foråret en repertoirestatistik for danske orkestre, operahuse, ensembler og festivaler, som dokumenterer en verden, hvor musik komponeret af kvinder er næsten totalt fraværende. Hvis en tilsvarende opgørelse blev lavet over dirigenter, ville resultatet være tilsvarende nedslående.

Og på musikskoleområdet har en rapport nyligt vist en meget skæv social balance i forhold til, hvem der gør brug af landets musikskoler, og hele udflytningsdebatten har ramt orkesterområdet med fuld kraft.

Debatmøde om fælles indsats 
En fælles indsats kan ske på flere måder, og de tre brancheorganisationer vil gerne involvere andre organisationer i teater- og musikbranchen til at drøfte, hvilken tilgang der er den bedste og mest virkningsfulde.

På mødet vil der blive fremlagt ideer til forskellige tilgange, og Siri Haugan Holden fra Balansekunst, et netværk af knapt 50 norske kulturinstitutioner, der alle arbejder aktivt og strategisk for mere ligestilling og mangfoldighed, kommer og fortæller om deres erfaringer og giver et indblik i, hvad netværk som tilgang kan.

Praktisk: 
Tidspunkt: Torsdag den 3. maj kl. 10-13.
Sted: Huset i Magstræde
Tilmeld dig debat- og organisationsmødet her (mødet er for organisationer i teater- og musikbranchen)

Talk Town: Debatfestival om ligestilling, køn og feminisme
Talk Town finder sted for tredje gang i år. Denne gang er det den 3.- 5. maj 2018 i Huset KBH med over 90 gratis offentlige arrangementer; debatter, foredrag, konferencer og workshops blandet med kunstudstillinger, koncerter, spilcafé, live radiopodcasts og performances.

Den første Talk Town løb af stablen i 2016 i forbindelse med kvindekonferencen Women Deliver. Festivalens formål er at skabe en platform for en folkelig debat om ligestilling, køn og feminisme.
Talk Town er en faglig, social og kulturel ramme, hvor primært danske ligestillingsorganisationer, erhvervsliv, fagbevægelsen, foreninger, politiske partier, frivillige, offentlige aktører, græsrødder, relevante uddannelser samt borgere og internationale meningsdannere diskuterer køns- og ligestillingspolitik med hinanden.

Talk Town er gratis og tilgængeligt for offentligheden.

Læs mere om Talk Town

Earlier Event: April 23
 Balanseprat #8: Hvor går grensen?
Later Event: May 24
Balanseprat #9: Nuts & Bolts