Back to All Events

Feministisk visefestival: Balanseprat #11 om kvinnekamp og visesang

Musikk og sang har blitt brukt til å skape tilhørighet og identitet i kvinnebevegelsen opp gjennom årene. Den skandinaviske visetradisjonen assosieres ofte med menn som Bellman og Taube, men i Sverige finnes det faktisk også en tydelig feministisk viseåre. Har visa et særlig potensiale som et aktivistisk musikkuttrykk? Og finnes det en tilsvarende feministisk visetradisjon i Norge?

Under åpningen av Sveriges största feministiska visfestival - i Oslo på SALT Art - Music inviterer Naustet viseklubb og Balansekunst til samtale om kvinnekamp og visesang. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Deltakere: 
Liv Kreken (NO), forskningsbibliotekar i musikkseksjonen ved Nasjonalbiblioteket, med fagområde norsk vise- og sangtradisjonen. Liv er også visesanger med flere albumutgivelser bak seg.
Elin Callmer (SE), visesanger og initiativtaker til Sveriges största feministiska visfestival. Elin har gått på Nordiska visskolan i Kungälv, og visene hennes handler blant annet om seksuell frustrasjon og Irakkrigen. 
Rudolf Terland Bjørnerem (NO), musiker i visekollektivet Ohnesorg og musikksosiolog med musikkteater i den revolusjonære arbeiderbevegelsen som spesialfelt.

Moderator: 
Siri Haugan Holden (NO), prosjektkoordinator i Balansekunst

Om festivalen: 
Sveriges största feministiska visfestival ble arrangert første gang i Gøteborg i juni. Nå arrangeres den i Oslo, på SALT Art - Music, og presenterer artister med normkritiske tekster, pussy power-budskap, anti-patriarkalske viser, empowerment-sanger og låter om seksuell frustrasjon – alt skrevet og fremført av kvinner. Opplev konserter i Naustet og Langhuset, varm deg opp i verdens største sauna, hør på panelsamtale, spill visebingo, dans til DJ og bli med på en heidundrandes fest for visa og feminismen. Mer informasjon om festivalen finner du her: Sveriges största feministiska visfestival - i Oslo