Back to All Events

Nye stemmer presenterer: Om Pippi Langstrømpe, anarkisme og komponisme

12.15: Invitert gjest, musiker og komponist Eva Pfitzenmaier, forteller om sitt kunstneriske virke
14.15: "Om Pippi Langstrømpe, anarkisme og komponisme." Seminarpresentasjon og samtale ledet av Rebecka Sofia Ahvenniemi

Sted: Noterommet på Bergen Offentlige Bibliotek, 2. etg.

Seminaret er offentlig og åpent for alle. Gratis adgang!

“Nye stemmer” støttes av Bergen Kommune, Norsk Komponistforening, Hordaland Fylkeskommune, Kulturrådet, Griegakademiet og Bergen Offentlige Bibliotek.


OM PIPPI LANGSTRØMPE, ANARKISME OG KOMPONISME
Pippi Langstrømpe har blitt beskrevet som et språkgeni som utvikler helt egne, nye begreper, anarkist på grunn av sin manglende respekt for autoriteter og dristige måte å respondere på språklig hersketeknikk på, og som en filosof som tenker og handler utenfor konvensjonene. Hva kan en komponist i dag lære av Pippi Langstrømpe?

EVA PFITZENMAIER: MUSIKER OG KOMPONIST

Eva skriver musikk og tekst til scenekunst, kort- og kunstfilmer, samt til sine egne prosjekter. Eva jobber mye sjangeroverskridene og multidisiplinært. Musikken hennes henter inspirasjon fra både eksperimentell musikk og samtidsmusikk, fra alternativ pop, elektronikk og autentisk blues. Tekstene hennes er ofte preget av en subtil absurdisme, improvisatorisk lek med ord, stavelser og den visuelle utformingen. Som utøvende musiker og vokalist har Eva gitt ut flere plater og turnert mye i inn- og utlandet.

OM NYE STEMMER
“Nye stemmer” er en seminarserie i Bergen som har som formål å øke andelen kvinnelige komponister i musikkfeltet. “Nye stemmer” tilbyr undervisning til kvinner som er interessert i å komponere profesjonelt. I tillegg gis det individuell veiledning til dem som ønsker å søke til komposisjonsstudier.

Det er ingen krav til ferdigheter hos deltagerne, men det forventes at deltakere har en seriøs intensjon om å komponere. Man må i tillegg være over 16 år.

Deler av seminarene er offentlige og åpne for alle.

For mer informasjon: http://nyestemmer.net