Back to All Events

Balanseprat #7: Toxic Masculinity

timthumb.jpg

I samarbeid med Oslo World Music Festival.

Når: Onsdag 1. november, kl. 17.00
Hvor: Hovedrommet, Kulturhuset i Oslo (Youngs gate 6)

Hvis man ser på avant-garde som et kontinuerlig arbeid for å utfordre og endre satte grenser er det helt sentralt når det kommer til likestilling. Artister fra USA, Colombia, Libanon og Norge forteller om hvordan kunst kan utfordre status quo og brukes som et verktøy for å pushe grenser for hva som blir sett på som feminint og maskulint – med et mål om å utvikle en flerdimensjonal presentasjon av kjønn. Artistenes arbeider minner oss om at kjønnsidentitet, kjønnsuttrykk, biologisk kjønn og seksuell legning er gjensidig uavhengige av hverandre og understreker også viktigheten av å snakke om kropp for å unngå stigma og tabuer. 

  • Kiran Gandhi, kjent som Madame Gandhi, er en musiker og aktivist bosatt i Los Angeles. Hun er også kjent som tidligere trommeslager for M.I.A og for sitt ikoniske maraton, der hun løp blødende, uten tampong.
  • Jessica Mitrani jobber med performancekunst og film. Hun skrev og regisserte nylig “Travelling Lady” med Rossy De Palma, “La Divanee” og “Headpieces for peace”.
  • Randa Mirza er en kunstner og fotograf som pendler mellom Beirut og Marseille. For øyeblikket er hun en del av Love & Revenge, en elektronisk pop- og kinoforestilling som tar oss tilbake til den arabiske gullalderen og visuelle produksjoner, med et fokus på fremstillingen av kvinner og kjønnsroller i egyptisk kino.
  • Susanna Wallumrød er en norsk sanger, komponist, artist og kjønnsaktivist.

Moderator: Jørgen Lorentzen er en norsk kjønnsforsker, litteraturkritiker, journalist og leder av Stiftelsen HEDDA

Earlier Event: October 7
Gender Equality in Nordic Countries
Later Event: November 9
Balansekunstkonferansen 2017