Kartlegging: Tjener mannlige artister mer enn kvinnelige?

Linda Pira i Oslo (2018). Foto:  Runhild Heggem/Studentenes Fotoklubb  ( CC BY-NC 2.0 )

Linda Pira i Oslo (2018). Foto: Runhild Heggem/Studentenes Fotoklubb (CC BY-NC 2.0)

Stadig flere festivaler har et prisverdig fokus på kjønnsbalanse på programmet. Hvor mye tjener kvinnene på sine festivalopptredener sammenlignet med sine mannlige artistkolleger?

Som en oppfølging til seminaret vi arrangerte under by:Larm 2018, om det europeiske Keychange-initiativet som forplikter deltakende festivaler til en 50/50-kjønnsbalanse, gjør vi nå en sammenligning av hva mannlige og kvinnelige artister tjener.

Inspirert av en ny lov som pålegger britiske selskaper å oppgi informasjon om forholdet mellom lønn og kjønn, ønsker vi derfor å samle inn noen grunnleggende tall om kjønn- og honorarfordelingen fra norske festivaler.

Vi håper dere har lyst til å dele dette med oss – det trenger ikke ta lang tid!

Noen viktige detaljer

All informasjon vil bli behandlet konfidensielt
Din festival vil være anonym (med mindre dere gir beskjed om at dere ønsker å være et eksempel). Vi ønsker å presentere en overordnet trend, ikke peke på enkeltfestivaler. 

Du trenger ikke dele konkrete honorarsummer med oss
Vi oppfordrer til å dele prosentfordelingen fremfor de konkrete summene, men kan godt ta i mot informasjonen i et annet format, om dere foretrekker det.

Fremgangsmåte
Ved å trykke på knappen under åpner du et enkelt Excel-skjema som etterspør kjønn- og honorarfordelingen på deres festivalkonserter (i 2017 og/eller 2018). Fjellparkfestivalen har allerede fylt inn sine tall (og gitt samtykke til at disse kan deles), slik at det skal være enkelt å se hva vi er ute etter. Ferdig utfylt skjema sendes til hei@balansekunstprosjektet.no.

Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt med daglig leder Siri Haugan Holden på hei@balansekunstprosjektet.no eller +47 93 03 77 02.