Kartlegging: Tjener mannlige artister mer enn kvinnelige?

Linda Pira i Oslo (2018). Foto:  Runhild Heggem/Studentenes Fotoklubb  ( CC BY-NC 2.0 )

Linda Pira i Oslo (2018). Foto: Runhild Heggem/Studentenes Fotoklubb (CC BY-NC 2.0)

Stadig flere festivaler har et prisverdig fokus på kjønnsbalanse på programmet. Hvor mye tjener kvinnene på sine festivalopptredener sammenlignet med sine mannlige artistkolleger?

Balansekunst er i gang med planleggingen av et seminar under by:Larm 2019, som en oppfølging til fjorårets prat om det europeiske Keychange-initiativet, som forplikter deltakende festivaler til en 50/50-kjønnsbalanse. Årets seminar vil gå et skritt videre, og tar utgangspunkt i en sammenligning av hva mannlige og kvinnelige artister tjener.

Inspirert av en ny lov som pålegger britiske selskaper å oppgi informasjon om forholdet mellom lønn og kjønn, ønsker vi derfor å samle inn noen grunnleggende tall om kjønn- og honorarfordelingen fra norske festivaler.

Vi håper dere har lyst til å dele dette med oss – det trenger ikke ta lang tid!

Noen viktige detaljer

All informasjon vil bli behandlet konfidensielt
Din festival vil være anonym (med mindre dere gir beskjed om at dere ønsker å være et eksempel). Vi ønsker å presentere en overordnet trend, ikke peke på enkeltfestivaler. 

Du trenger ikke dele konkrete honorarsummer med oss
Vi oppfordrer til å dele prosentfordelingen fremfor de konkrete summene, men kan godt ta i mot informasjonen i et annet format, om dere foretrekker det.

Fremgangsmåte
Ved å trykke på knappen under åpner du et enkelt Excel-skjema som etterspør kjønn- og honorarfordelingen på deres festivalkonserter (i 2017 og/eller 2018). Fjellparkfestivalen har allerede fylt inn sine tall (og gitt samtykke til at disse kan deles), slik at det skal være enkelt å se hva vi er ute etter. Ferdig utfylt skjema sendes til hei@balansekunstprosjektet.no.

Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt med prosjektkoordinator Siri Haugan Holden på hei@balansekunstprosjektet.no eller +47 93 03 77 02.