Back to All Events

Kulturen inn i en ny tid: Politikk, verktøy og resultater


Politikerkollasj til Arendalsuka

Arrangørforum og Balansekunst inviterer til panelsamtale og -debatt om politikk, verktøy og resultater i fremtidens musikkliv. Den kommende kulturmeldingen, regionreformen samt likestilling og mangfold blir tema i denne debatten, som får et tungt politisk panel.

Det må være et nasjonalt ansvar å ha en kulturpolitikk, og forslaget om desentralisering av kulturlivet kan få store konsekvenser. Hvordan skal kulturlivet klare å opprettholde kvalitet og et bredt kulturtilbud over hele landet uten nasjonal oversikt og spisskompetanse? Hvordan vil den kommende kulturmeldingen ivareta kulturlivets behov og styrke formidlernes og kunstnernes rammevilkår?

#MeToo-kampanjen har det siste året synliggjort en omfattende ukultur i alle deler av samfunnet. Hva nå, snart ett år senere? Hvordan følger vi opp med verktøy og tiltak, og hvilket ansvar tar politikerne for å motvirke seksuell trakassering i kulturlivet?

Den nasjonale arrangørstatistikken 2017 lanseres.

Innledningsvis bli det en samtale med kulturminister Trine Skei Grande før politikerpanelet tar plass sammen med statsråden.

Panel: 

  • Trine Skei Grande (V), Kulturminister

  • Geir Jørgen Bekkevold (Krf), Stortingets familie- og kulturkomité

  • Kristin Ørmen Johnsen (H), Stortingets familie- og kulturkomité

  • Freddy Øvstegaard (Sv), Stortingets familie- og kulturkomité 

  • Åslaug Semb Jacobsen (Sp), Stortingets familie- og kulturkomité

Etter paneldebatten blir det konsert med Erlend Ropstad og Erlend Viken.

Dørene åpner kl 11.30 og debatten starter kl 12.00. Det blir lett servering.

Earlier Event: May 25
Mind the gap: Balansens kunst